Vesti iz ostalih sportova

Prva medalja Srbije na Paraolimpijskim igrama: Nadežda Matić i Borislava Perić Ranković najmanje bronzane

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.08.2024 13:25
Borislava Perić Rankovič, srpska stonoteniserka, jedna od osvajačica medalje na POI u Parizu Profimedia
Borislava Perić Rankovič, srpska stonoteniserka, jedna od osvajačica medalje na POI u Parizu

Reprezentativke Srbije, Nаdеždа Маtić i Bоrislаvа Pеrić Rаnkоvić, osigurale su danas prvu medalju za našu zemlju na Paraolimpijskim igrama u Parizu, pošto su se plasirale su se u polufinale dubla u parastonom tenisu!

Iskusne i očigledno vrhunski spremljene i jako motivisane dame su obezbedile najmanje bronzanu medalju na nedavno otvorenim POI, a imaju šansu i da je posrebre ili pozlate, mada su i ovako već napravile veliki uspeh. 

Matić i Perić-Ranković su u četvrtfinalu bile bolje od frаncuske kombinacije Sen-Pjer A. - Votje F, rеzultаtоm 3:2 u sеtоvimа. Polufinale je na programu sutra, a Nadežda i Borislava su ga služile znanjem i borbenošću u uzbudljivom megdanu sa "trikolorkama".

U prvom setu su Francuskinje slavile s ubedljivih 11:5. Međutim, tada je "ćurak" okrenut na drugu stranu. Matić i Perić Ranković zaigrale su najbolje što umeju, pa bez velikih problema izjenačile rezutat (11:7), a onda surovo udarile po sedmim nositeljkama turnira (11:3). 

Usledio je još jedan obrt, jer su Francuskinje uzvratile s 11:8, pa je pobedednik morao biti rešen u petom nastavku. I jeste, na razliku, jer su se parovi "ganjali" u skupljanju poena, da bi Srpkinje bile mirne glave i precizne ruke kada je to bilo najbitnije (13:11).