Vesti iz ostalih sportova

Dva finala za srpsku atletiku na Svetskom juniorskom prvenstvu: Angelina Topić večeras skače

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.08.2024 12:16
Angelina Topić, srpska atletičarka, glavni adut Srbije na Svetskom juniorskom prvenstvu. Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue
Angelina Topić, srpska atletičarka, glavni adut Srbije na Svetskom juniorskom prvenstvu.

Angelina Topić zbog povrede nožnog zgloba nije mogla da nastupi u finalu nedavnih Olimpijskih igara i posle osvajanja brojnih medalja na seniorskim takmičenjima napadne i odličje na najvećem skupu sportista, ali zato je na Svetsko prvenstvo u Peruu, za juniore rođene 2005. i 2006. godine, otišla kao najveći adut ekipe koju je poslao Srpski atletski savez. 

Što bi trebalo da pokaže već večeras, kada počinje borba za visok plasman u ženskom skoku uvis, obodrena rezultatima drugih napših prestavnica i predstavnika na drugom kraju sveta i, pres svega svojim zdravstvenim stanjem. Gde Srbiju predstavlja 4 juniora i 13 juniorki.

Drugog dana je do finala stigla Teodora Boberić u troskoku. U kvalifikacijama je skočila 13,04 metara i sa osmim rezultatom stigla do borbe završnice. Natalija Dragojević u istoj disciplini završila je na 17. mestu sa 12,72 metara, tj 5 cm kraće od norme, pa je nedeljnog raspleta, 20 minuta posle ponoći.

 

MN Press

Angelina Topić, srpska atletičarka, na Olimpijskim igrama 2024

Prvog dana takmičenja, Dunja Sedlaček je u kvalifikacijama skoka udalj zauzela 13. mesto, sa rezultatom 5,95 metara, koliko je skočila i dvanaestoplasirana Elizabet Ndudi. Presudio je drugi po vrednosti skok Irkinje. 

U trci na 800 metara u ženskoj konkurenciji, Tara Vučković je ušla u polufinala po plasmanu, zauzevši četvrto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi sa rezultatom 2:07,93. Dunja Sikima je ostala bez naredne runde, jer je u svojoj grupi bila šestoplasirana sa 2:10,31. Vučkovićeva večeras, od 22:58 časova, trči za finale. 

Uspeh je ostvario i Aldin Ćatović, prošavši u finale trke na 1,500 metara. U prvoj kvalifikacionoj grupi zauzeo je četvrto mesto sa ličnim rekordom 3:45,66 minuta, a šansu da napravi nešto još više imaće u nedelju od 1:05 časova po tzv. srednjeevropskom vremenu.