Vesti iz ostalih sportova

Stojačić i Kojić zatrpali koš Holandije: Srbija u polufinalu Evropskog kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.08.2024 15:35
Strahinja Stojačić Profimedia
Strahinja Stojačić

Basketaši Srbije pobedili su olimpijskog šampiona Holandiju 21:16 i plasirali se u polufinale Evropskog kupa koji se održava u Beču.

Bilo je veoma teško, Srbija na početku nije izgledala dobro, ali kada je Strahinja Stojačić pronašao ritam zatrpao je koš rivala, a ostali naši basketaši su ga sjajno ispratili, te pobeda na kraju može da se protumači i kao rutinska.

Stojačić je basket okončao sa osam poena, jedan više imao je Stefan Kojić, dok su po dva dodali Marko Branković i Nemanja Barać.

Na drugoj strani istakao se Vorti de Jong sa sedam poena, četiri su dodali Jan Drisen i Arvin Slater, dok je Julijan Jaring ubacio samo jedan.

Duel je odlično otvorio Vorti de Jong sa laka dva poena, ali je Stefan Kojić imao spreman odgovor - 2:2.

Usledilo je par konfuznnih napada Srbije i Holandija je to umela da kazni i dođe +3. Ponovo je Kojić bio taj koji je dvojkom vratio "orlove" u igru, ali je novu prednost od tri poena Holanđanima doneo De Jong dvojkom od tablu u poslednjoj sekudni napada - 4:7.

Održavao je novi olimpijski šampion tu prednost, ali je onda lakim poenima Strahunje Stojačića i novom dvojkom Kojića Srbija poravnala na 9:9. Radost navijača "orlova" kojih je bilo mnogo u Beču nije dugo trajala pošto je nestvarni De Jong pogodio još jedan težak šut, dok je Arvin Sloter bio siguran ispod koša za novih +3 u korist Holanđana.

Probudio se onda Stojačić i sam vratio utakmicu u egal (12:12), a to je ispratio Nemanja Barać i doneo prednost Srbiji od jednog poena razlike, da bi sjajni Stojačić dvojkom doneo +3 našim basketašima.

De Jong je brzo poravnao na 16:16, ali se Marko Branković onda odlično snašao ispod koša za 17:16. Kojić je sa linije penala bio siguran za novih +3 u korist Srbije, potom je nakon prodora pogodio teško polaganje i doveo "orlove" na poen od polufinala.

Nije se dala lako Holandija, ali je Branković fauliran pod košem, a kako su Holanđani bili u bonusu, sjajni levoruki basketaš je pogodio slobdno bacanje i odveo Srbiju u polufinale.

"Orlovi" će u polufinalu sutra igrati sa Švajcarskom, koja je ranije danas pobedila Veliku Britaniju 21:10

Srbija je juče u grupi prvo poražena od Španije 21:15, ali je sa ubedljivih 21:10 pobedila Nemačku i sa drugog mesta u grupi A plasirali se u četvrtfinale.

Naš tim je u Beč stigao nakon neuspeha na Olimpijskim igrama, želi da popravi utisak i osvoji šestu titulu šampiona Starog kontinenta u nizu, ukupno sedmu.

Za Srbiju igraju Strahinja Stojačić, Stefan Kojić, Marko Branković i Nemanja Barać.