Vesti iz ostalih sportova

Stojačić i ekipa se iskupili: Srbija u četvrtfinalu EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2024 22:59
Strahinja Stojačić predvodio je Srbiju do trijumfa Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II
Strahinja Stojačić predvodio je Srbiju do trijumfa

Reprezentacija Srbije u basketu 3X3 plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Beču, pošto je večeras u drugom kolu A grupe savladala Nemačku rezultatom 21:10.

Ranije danas Srbija je poražena od Španije 21:15, pa će kao drugoplasirana iz grupe sutra od 21.15 igrati protiv pobednika C grupe Holandije, koja je nadavno na Olimpijskim igrama u Parizu osvojila zlatnu medalju. Kao prvoplasirani tim, dalje se kvalifikovala "crvena furija". 

Srpski tim je u Beč stigao nakon neuspeha na Olimpijskim igrama, želi da popravi utisak i osvoji šestu titulu šampiona Starog kontinenta u nizu, ukupno sedmu.

 

 

Podsećanja radi, naši basketaši su u grupnoj fazi izgubili presudan meč od Litvanije, a pobeda na tom meču je garantovala polufinale. Međutim, posle poraza, u četvrtfinalu je "orlove" dočekao domaćin Francuska, koja je uz podršku publike stigla do trijumfa. 

Za Srbiju igraju Strahinja Stojačić, Stefan Kojić, Marko Branković i Nemanja Barać. U odnosu na Pariz nema Dejana Majstorovića i Mihaila Vasića.

Četvrtfinalni mečevi na programu su sutra, a polufinale i finale u nedelju. Mečeve naših basketaša, kao i ostalih reprezentacija na turniru u Austriji, možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.