Vesti iz ostalih sportova

Zorana Arunović i Lazar Kovačević u finalu Svetskog kupa u Indiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2024 14:40
Zoran Arunović, Tanjug/AP Photo/Manish Swarup
Zoran Arunović,

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i Lazar Kovačević plasirali su se na finale Svetskog kupa, koje će od 15. do 17. oktobra biti održano u Nju Delhiju.

Svetska streljačka federacija (ISSF) je po završetku Olimpijskih igara u Parizu objavila liste kvalifikovanih takmičara za turnir u Nju Delhiju, a na njima su Arunović (vazdušni pištolj) i Kovačević (vazdušna puška).

"Pozivnice za finale SK dobili su pobednici završnog takmičenja SK u 2023, osvajači olimpijskih medalja i šestorica najbolje plasiranih strelaca (šest najboljih takmičarki) na rang listi Svetskog kupa 2024. u svakoj pojedinačnoj disciplini. Ukoliko je osvajač olimpijske medalje ili pobednik Svetskog kupa 2023, među šest najboljih, otvara mesto prvom narednom strelcu ispod crte", navodi se u saopštenju SSS.

Za rang liste se računaju samo plasmani u pojedinačnim disciplinama na četiri ovogodišnja turnira Svetskog kupa.

"Ostvarenja na OI, kontinentalnim prvenstvima i svetskom olimpijskom kvalifikacionom turniru nisu donosila bodove. Zato na listi kvalifikovanih nema Damira Mikeca, osvajača olimpijskog zlata u miksu sa Zoranom Arunović i sedmog mesta u pojedinačnoj konkurenciji vazdušnim pištoljem na OI. Mikec se u mesecima, koje su prethodile Igrama oporavljao od povrede ruke, učestvovao je samo na dva turnira SK, na kojima nije skupio dovoljno bodova".

Arunović se na finalni turnir kvalifikovala sa treće, a Kovačević sa sedme pozicije.

"Kovačeviću je mesto otvorio Kinez Lihao Žang, koji je drugi na listi, a u Šatoruu je osvojio olimpijsko zlato. Zanimljivo je da je niko od prvoplasiranih na listama Svetskog kupa 2024. na OI nije došao do medalje", navodi se u saopštenju.