Vesti iz ostalih sportova

Duplantis i Varholm trče 1 na 1 trku na 100 metara: Skakač s motkom i preponaš zakazali egzibicioni duel

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2024 11:45
Armand Duplantis, rekorder u skoku uvis, prihvatio trkački izazov s Karseton Varholmom Guliver/AP Photo/Bernat Armangue)
Armand Duplantis, rekorder u skoku uvis, prihvatio trkački izazov s Karseton Varholmom

Taman dok im se sasvim slegnu utisci sa atraktivnih Olimpijskih igara u Parizu, ljubitelji atletike imaće priliku da 4. septembra u Cirihu uživaju u egzibicionom obračunu dva aktuelna svetska rekordera, Armanda Duplantisa i Karstena Varholma. U neutralnoj disciplini, jer ni jedan ni drugi nisu profilisani za trke na 100 metara.

Prvi je u Francuskoj popravio svoj rekord u skakanju motkom, preletevši 6,25 metara, dok drugi ima najbrže vreme ikada istrčano na deonici od 400 metara, s preponama kao posebnim trkačkim izazovom. 

 

 


"Voleo bih da trčim protiv Karstena, bilo bi zabavno. Često imam sprinterske sesije tokom proleća", rekao je popularni motkaš Mondo iz Švedske jednom i sada će mu ta želja biti ispunjena i to u jednoj od prestonica "kraljice sportova". 

 

Duplantisov najbolji rezultat na 100 metara je 10.57. sekundi, dok je Norvežanin istu sprintersku disciplinu jednom savladao za 10 sekundi i 49 stotinki. Dakle, očekujmo spektakl u najavi.

"Zaista se nadam da će se ideja realizovati, ali u pravom trenutku. Mi nismo ljudi koji olako uzimaju ovakve izazove.
Ja mogu više da izgubim nego Mondo u ovoj priči, da budemo iskren
i", pričao je Varholm, dok se radilo na realizaciji ovog atletskog krosovera.