Vesti iz ostalih sportova

Stan, novac, kuća, avio karte, besplatna pica... : Zlatni olimpijac Karlos Julo zasut poklonima Filipinaca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2024 08:25
Karlos Edrijel Julo, filipinski gimnastičar, višestruko naplatio olimpijske titule Guliver/AP Photo/Abbie Parr
Karlos Edrijel Julo, filipinski gimnastičar, višestruko naplatio olimpijske titule

U većini sportova, olimpijski šampioni su uvek bili malo više na ceni od ostalih i kao takvi bili nagrađivani na razne načine od svojih država, ali priča gimnastičara Karlosa Edrijela Jula prevazilazi iskustva drugih osvajača zlatnih medalja u Parizu pvpg leta.

Predugačka je lista onoga što je ovaj Filipinac dobio po povratka u domovinu za prva mesta u parteru i preskoku. Država ga je premirala sa 20.000.000. pezosa, što je 350.000 doolara, dok su ga drugi zvaničnici, kompanije, biznismeni zasuli raznim nagradama. Dobio je stan i kuću u jednom odmaralištu, besplatne avionske karte za domaće i međunarodne letove...

Moći će bez plaćanja doživotno da se hrani picom, sladoledom, ruča, večerava... u pojedinim restoranima... I tu nije kraj, jer se mnogi otimaju o Jula kao zaštitno lice svojig biznisa i spremaju finansijski bogate ugovore.

U "prevodu", Julo bi mogao bez problema da ode u sportsku penziju i ne brine za troškove do kraja života. Popularnost se podrazumeva, jer je preko noći postao junak nacije i zemlje, koja je pre njega imala samo jednog olimpijskog prvaka i to u dizanju tegova na Igrama održanim pre tri leta u Tokiju.