Vesti iz ostalih sportova

FIBA se plaši "BIG 3" lige: Holanđani izvisili za vredne premije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.08.2024 17:32
Basketaši Holandije GuliverAndre Weening BSR Agency
Basketaši Holandije

Slavni američki reper O’Šej Džekson, poznatiji kao "Ice Cube", tvrdi da su Olimpijski šampioni u 3x3 basketu, prihvatili njegovu ponudu da se takmiče u "All star BIG 3" utakmici, ali im FIBA ne dozvoljava učešće.

Nekoliko dana pre finala olimpijskog turnira u basketu, "Ice Cube", osnivač "Big 3" lige, ponudio je osvajačima zlatne medalje iz Pariza novčanu nagradu od 100.000 dolara ukoliko pobede ekipu od bivših i sadašnjih igrača njegove basket lige, a selekcija Holandije, koja je na kraju postala šampion, prihvatila je taj izazov.

Međutim...

Kako stvari za sada stoje, meč za 100.000 dolara moraće da sačeka, pošto se prema rečima američkog repera, FIBA umešala u priču, ne dozvolivši im da se takmiče.

"Holanđani su prihvatili moju ponudu, ali se FIBA plaši naše "Big 3" lige. Ne dozvoljavaju im da igraju protiv nas i kakva je za sada slika, utakmica se neće ni odigrati. Prava je šteta kada politika umeša svoje prste u sport. Igrali bismo na njihovom terenu pod njihovim pravilima, gde god, pošto smo sigurni da imamo najbolje basketaše na svetu", rekao je samouvereno reper.

Holandija ima dva olimpijska zlata, jedno iz Tokija, drugo iz Pariza.

 

 

.