Vesti iz ostalih sportova

Izvinjenje prihvaćeno, verovao sam... Strahinja Rašović o istorijskom uspehu vaterpolista u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2024 22:00
Strahinja Rašović slavi pobedu Srbije u Parizu MN Press
Strahinja Rašović slavi pobedu Srbije u Parizu

Pre odlaska na Olimpijske igre, vaterpolista Srbije Strahinja Rašović prognozirao je zlatnu medalju za "delfine" u Parizu, da bi uprkos skepticizmu naroda, naši reprezentativci, na kraju, uspeli i da je osvoje.

Posle nenadanog poraza od Australije, malo ko je očekivao ovakav rasplet u Parizu, ali, srećom, naši vaterpolisti su nas razuverili u nastavku takmičenja. Upravo o tome govorio je Rašović za RTS.

"Verovao sam. Nisam prorok i nemam super moći, ali verujem u svoj tim i u sebe i znam gde pripadamo i gde nam je mesto, a to smo dokazali i sa ovim."

Novinar RTS-a potom se izvinio Rašoviću i vaterpolistima u ime cele nacije koja je, možda i prerano, otpisala vaterpoliste:

"Ovaj put je izvinjenje prihvaćeno. To nas je i motivisalo jer smo videli da u očima javnosti nismo favoriti z amedalju. Proradi čuveni srpski inat i onda nam niko ne može ništa."

Govorio je naš vaterpolista i o večerašnjem dočeku.

"Kolena klecaju, moram da priznam. Deliti balkon sa najvećim sportistima, košarkašima, strelcima, Novakom Đokovićem koji je najveći sportista svih vremena..Treba se naćči ovde. To je možda i veće od svega što je ovde bilo. Ovo je zaista nezapamćeno", završio je Rašović.
 

MN Press