Vesti iz ostalih sportova

Nikola Jakšić zahvalio naciji na podršci: Ako Bog da, učinićemo vas ponovo srećnim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2024 20:01
Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Nikola Jakšić MN Press
Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Nikola Jakšić

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Nikola Jakšić govorio je na prijemu kod predsednika države Aleksandra Vučića. Plato ispred narodne Skupštine već je popunjen. Okupio se ogroman broj navijača, mnogi i dalje pristižu, a pre nego što zlatni vaterpolisti izađu pred njih, govorio je jedan od junaka naše vaterpolo reprezentacije u Parizu.

"Drago mi je da ima toliko ljudi, da ćemo toliko videti na balkonu, preneo nam je selektor da ste bili uz nas kada smo bili u grupi. Hvala vam na tome i hvala Novaku na podršci koju nam je dao pre četvrtfinala. Ta energija nam je značila, da pitate moje saigrače, sva ta energija, posebno od njega kada je došao, to nam je pomoglo i kao što vidite, dosta je pomogla. Sve u svemu hvala puno na podršci i što ste bili uz nas od početka i nadam se da ćemo imati još prilike, ako Bog da, da vas učinimo srećnim".
 

Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

 

 

Prisutima u zgradi Predsedništva Srbije obratio se i predsednik OKS Božidar Maljković.

"Dobro veče svima. Pošto je predsednik sve rekao, nema šta da se doda, ja bih podsetio da sam bio samo običan vođa puta u najlepšem gradu Parizu. Bio je praznik sporta, a momci i devojke će videti sve kada izađu napolje. Tek kada narod kaže koliko poštuje to. Da smo mogli bolje, mogli smo. U nekim granama smo podbacili, ali ima nekih nelogičnosti. U rvanju smo ili mnogo radili ili pogrešno tempirali formu, nešto nedostaje i tako dalje. Imali smo nesreće da ukinu karate, gde bi Prekovićka sa vezanom nogom bila prva, gde se Topićka sigurna medalja, osvojila zlato, gde je Šadrina oštećena drastično, možda zato što nosi rusko prezime", rekao je Maljković i nastavio: 

"Ne možemo da gledamo sve kroz vrednosti Novaka, Španovićke, moramo da uradimo rekonstrukciju srpskog sporta. Moramo da razvijamo trenere, gde smo stali. U mom sportu su Grci uzeli primat, a ja koji sam bio jako slab iz matematike, da kažem od svih momaka i devojaka, da njih 29 nosi medalje oko vrata. To je mnogo veliki uspeh za zemlju kakva je Srbija, ove veličine i finansijske moći. Svrstani smo po generalnom balansu u 15% zemalja na svetu ispred velikih sila, mnogoljudnijih, moramo, poslednje što kažem je da gajimo poslednjeg igrača. To mora da bude strategija. Sa Jugoplastikom sam sve osvojio. Nijedan stranac nije bio, ako ne računate mene. Moramo da radimo na tome. Bitke na Kolubari, Ceru su dobijane tako što su borci branili svoju kuću, đedovinu. Neka večno živi Srbija".