Vesti iz ostalih sportova

Jedan od najvećih rekao kraj: Dušan Domović "Bulut" završio blistavu karijeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2024 15:03
Dušan Domović Bulut rekao zbogom basketu MN Press
Dušan Domović Bulut rekao zbogom basketu

Najbolji basketaš Srbije u istoriji i jedan od najvećih igrača u igri "3 na 3", Dušan Domović Bulut (38), završio je karijeru.  Momak koji je sa našom selekcijom pored brojnih trofeja, osvojio i olimpijsku bronzu, kao i četiri svetska i dva evropska zlata, saopštio je svoju odluku putem društvenih medija i otkrio da je vreme da okači patike o klin.

"Vozi… dok točkovi ne otpadnu. Hvala košarci, 3 na 3 nema na čemu. To je to, to je sve“, napisao je Domović na svom Instagram nalogu, dok je u komentarima dobio razne poruke podrške od kolega iz sveta sporta na svemu što je učinio za "3x3" basket i košarku uopšte.

 

 

Dušan Domović Bulut rođen je 23. oktobra 1985 godine u Novom Sadu i jedan je od najpoznatijih i najuspešnijih basketaša na svetu. Košarkašku karijeru Bulut je započeo na tradicionalan način, ali se kasnije posvetio 3x3 formatu, gde je ubrzao postao zvezda.

Bio je jedan od najvažnijih igrača srpske reprezentacije koja je osvojila više svetskih i evropskih prvesntava, dominirajući na FIBA 3x3 turnirima. Nadimak "Mr. Bullutproof" dobio je zbog svoje sposobnosti da postigne poene u "klač momentima", a pored uspeha na terenu, postao je i ambasador 3x3 košarke, radeći na promociji ovog, od skora olimpijskog sporta.

Dušane, hvala na svemu.