Vesti iz ostalih sportova

Novi uspeh Zorane Arunović: Osvojila zlatnu medalju na Masped kupu u Budimpešti

komentari (0)

Izvor: Tanjug

11.07.2024 14:54
Zorana Arunović, najbolja srpska strelkinja MN Press
Zorana Arunović, najbolja srpska strelkinja

Reprezentativka Srbije u streljaštvu, Zorana Arunović osvojila je zlatnu medalju u disciplini vazdušni pištolj na Masped kupu u Budimpešti, saopštio je Streljački savez Srbije.

Zorana Arunović, koja je posle pobede na Svetskom kupu u Minhenu preuzela prvo mesto na svetskoj rang listi u ovoj disciplini, bila je najbolja u kvalifikacijama sa 580 krugova.

Reprezentativka Srbije je u finalu osvojila prvo mesto ispred Tiju Vin Trin iz Vijetnama, koja imala 3,9 krugova zaostatka,a bronza je pripala Mađarici Veroniki Major, dok je četvrta bila njena sunarodnica Sara Fabijan.

Najbolja srpska strelkinja je nedavno u Minhenu osvojila zlatnu medalju na Svetskom kupu, a naredni cilj je odličje na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Inače, Arunovićeva je prva srpska sportistkinja koja je obezbedila olimpijsku normu za Igre u Parizu i to još u septembru 2022. godine, osvajanjem bronze na Svetskom prvenstvu u Kairu i postavljanjem evropskog rekorda.

Osim u individualnoj konkurenciji u disciplini vazdušni pištolj, Zorana će na najvećoj svetskoj smotri sporta u glavnom gradu Francuske nastupiti i u miksu, u paru sa Damirom Mikecom.