Vesti iz ostalih sportova

Španovićeva deseta na mitingu Dijamantske lige: Gardašević osma

komentari (0)

Izvor: Tanjug.rs

07.07.2024 19:57
Ivana Španović sa zastavom Srbije MN Press
Ivana Španović sa zastavom Srbije

Srpska atletičarka Ivana Španović zauzela je danas deseto mesto u skoku udalj na mitingu Dijamantske lige u Parizu, pošto je skočila 6,17 metara.

Takmičenje u Parizu prvo je za Španović ove godine, ona je pre toga poslednji put skakala u septembru 2023. Španović je u prvoj seriji skočila 6,17 metara, posle toga je prestupila.

Svakako, ovaj rezultat ne treba previše da brine, s obzirom da je naša atletičarka izjavila kako će sav fokus biti uprt na Olimpijske igre u istom gradu, te da tada možemo očekivati pravu formu i prepoznatljive skokove. 

U trećem pokušaju je skočila 6,13 metara, što nije bilo dovoljno da nastavi takmičenje. Milica Gardašević je skokom od 6,54 metara u prvoj seriji zauzela osmu poziciju.

Guliver

Ivana Španović prilikom jednog od svojih skokova

Podsećamo, srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je danas treće mesto u skoku uvis na mitingu Dijamantske lige u Parizu, pošto je skočila 1,98 metara, čime je izjednačila svoj državni rekord. Topić je propustila prve dve visine, 1,74 i 1,79 metara. U nastavku takmičenja iz prvog pokušaja je uspela da preskoči letvicu na 1,84; 1,88 i 1,92 metra.

Srpska atletičarka je dva puta rušila letvicu na visini 1,95 metara, ali je u trećem pokušaju uspela da preskoči. 

Na sledećoj visini od 1,98 metara, ponovo je iz trećeg pokušaja bila uspešna. Ona je tako izjednačila lični i državni rekord u skoku uvis.