Vesti iz ostalih sportova

Beogradski Vukovi su novi šampioni Arena sport Prve lige Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2024 13:14
Beogradski Vukovi su bili bolji od Kragujevac Vajl Borsa TV Arena sport
Beogradski Vukovi su bili bolji od Kragujevac Vajl Borsa

Arena sport prva liga Srbije je dobila novog šampiona jer su Beogradski Vukovi savladali branioca titule Kragujevac Vajld Borse 28:6 i tako osvojili 16. izdanje "Serbian Bowl-a".

Vukovi su bolje otvorili meč i već u prvom dravju stigli do tačdauna. Obe ekipe su igrale izuzetno dobro u defanzivi, a ekipa iz Kragujevca je tek sredinom druge četvrtine uspela da postigne prvi i jedini tačdaun na ovoj utakmici.

Vajld Borsi su nastavili da se muče u drugom poluvremenu i nisu uspevali da stignu do prvog dauna jer su Vukovi odradili odličan posao. Beograđani su u potpunosti neutralisali Alfonsa Tomasa, momka koji je ove godine osvojio nagrad za najboljeg ofanzivnog igrača. 

Sa druge strane, kvoterbek Vukova Rajan Berebi je odigrao sjajnu utakmicu. Imao je tri tačdauna dodavanjem i poneo je MVP nagradu finala.

Za TV Arena sport su nakon utakmice govorili treneri obe ekipe i MVP finala.

Trener Vukova, Bojan Kovačević je pohvalio svoj tim jer su uspeli da kontrolišu tok utakmice tokom čitavog meča.

"Kragujevac je ušao u utakmicu, međutim mi smo uspeli da održimo fokus. Momci nisu padali u paniku i razmišljali smo samo o tome da igramo daun po daun. Rezultat je na kraju pokazao da smo imali kontrolu nad utakmicom. Kvoterbek je odlično prozivao akcije u napadu i održavao kontrolu. Sa druge strane defanzivno smo uspeli Kragujevac da zadržimo izvan naše end zone", rekao je Kovačević.

Sa druge strane, trener Vajld Borsa Predrag Šćekić je istakao kako njegova ekipa nije uspela da pronađe ritam.

"Jako zanimljivo prvo poluvreme gde mi nismo uspeli da nađemo ritam, a to je za napada najbitnije. Vukovi su bolje delovali u prvom poluvremenu. Odlična i tvrda utakmica i onakva kakva ja volim da bude, ali moj tim je poražen" rekao je Šćekić.

Trener ekipe iz Kragujevca je pohvalio kvoterbeka svog tima i preuzeo krivicu što Vajld Borsi nisu izgledali bolje na terenu.

"Kori Filds je najbolji kvoterbek kog sam video u životu. Ja osećam krivicu i osećam se loše što nismo uspeli da to materijalizujemo na terenu. Bili smo neuigrani, loše smo trenirali cele sezone i to je razlog što nismo uspostavili pas igru. Kori je spektakularan kvoterbek", istakao je Šćekić.

Za TV Arena sport je izjavu dao i MVP finala, Rajan Berebi.

"Podelili smo pobede sa Kragujevcom u toku regularne sezone. Mučili smo se ofanzivno na njihovom terenu i nakon toga smo ih bez većih problema savladali u drugom susretu. Znali smo šta je sve u opticaju pred početak finala. Naša strategija je bila da kontrolišemo tok čitavog meča", rekao je Berebi.