Vesti iz ostalih sportova

Serbian Bowl XIX: Za trofej se ponovo bore Wild Boars i Vukovi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2024 13:15
Američki fudbal Bogdan Marić
Američki fudbal

Subota, 6. jul biće dana kada nas od 16.00 časova na stadionu FK Rakovica očekuje Serbian Bowl XIX, veliko finale Arena Sport Prve lige Srbije 2024.

Akteri ovog događaja su branioci pehara Wild Boars iz Kragujevca i vicešampioni Vukovi iz Beograda. Oba tima su završila regularni deo sezone sa impresivnim skorom od sedam pobeda i jednim porazom. Ovaj duel je treći susret između ovih timova ove sezone, što dodatno povećava uzbuđenje i očekivanja. Ovo finale donosi susret dva najjača tima u Srbiji, koja su tokom cele sezone pokazivala izuzetnu veštinu, snagu i taktičku zrelost.

Divlji Veprovi iz Kragujevca ulaze u finale sa impresivnom pobedom u polufinalu nad Plavim zmajevima rezultatom 55:6. Ova dominacija na terenu samo je potvrdila snagu i uigranost tima. Kvoterbek Kori Filds je briljirao sa preciznim pasovima i impresivnom koordinacijom sa svojim hvatačima. Američki trkač Afonso Tomas davao je ton igri Veprova, postigavši tri tačdauna trčanjem u prvom poluvremenu. Odbrana Veprova, predvođena veteranom Miloradom Novakovićem, bila je gotovo neprobojna, što je rezultiralo aktiviranjem takozvanog mercy rule već u prvoj polovini susreta. Njihova čvrsta linija i brzi lajnbekeri, predvođeni iskusnim glavnim trenerom i defanzivnim koordinatorom Predragom Šćekićem, dokazali su da su spremni da se suoče sa bilo kojim protivnikom.

Bogdan Marić

 

 


S druge strane, Vukovi Beograd su osigurali svoje mesto u finalu ubedljivom pobedom nad Mamutima iz Kikinde rezultatom 59:7. Vođa napada Vukova, kvoterbek i ofanzivni koordinator Rajan Barebi, demonstrirao je izuzetne veštine u vođenju igre i preciznosti u dodavanjima ka hvatačima poput Ivana Klarića, Dimitrija Obradinovića i Alekse Stjepanovića da postignu brojne poene. Prve poene za Vukove doneo je Devion Jang, a Barebi je uspešno vodio napad tokom cele utakmice. Ekipa glavnog trenera Bojana Kovačevića dozvolilla je protivniku samo jedan tačdaun krajem utakmice, a kao i Veprovi u defanzivnoj liniji osloniće se na veterane Miloša Jankovića i Uroša Kolakovića, dok će iza njih biti mlađa garda koju predvodi lajnbeker Petar Derikonjić. Kiker Željko Stegnjaja je bio precizan u svim pretvaranjima za ekstra poene, dok je Petar Bajalica započeo drugo poluvreme tačdaunom.

Ovo će biti treći susret između ovih timova ove sezone, što dodatno povećava napetost i očekivanja. U prvom meču, Divlji Veprovi su na svom terenu u Kragujevcu pobedili Vukove rezultatom 21:10. U tom susretu, Veprovi su pokazali svoju dominaciju kroz balansiranu igru napada i čvrstu odbranu. Međutim, Vukovi su se revanširali u Beogradu, gde su ostvarili ubedljivu pobedu rezultatom 56:14. Taj susret je pokazao snagu Vukova u ofanzivnom delu igre, ali i njihovu sposobnost da prilagode taktiku i strategiju kako bi nadigrali svoje rivale.

Prenos Serbian Bowl XIX biće na kanalu Arena Sport 1, što omogućava svim ljubiteljima američkog fudbala širom zemlje da prate utakmicu uživo. Za one koji žele da pristustvuju utakmici na stadionu, cena ulaznice je 400 dinara.