Vesti iz ostalih sportova

Olimpijska šampionka ne ide u Pariz: Elejn Tompson-Hera povredila Ahilovu tetivu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.06.2024 11:18
Elejn Tompson-hera u trci na 100 metara na Igrama Komonvelta u Birmingemu Tanug/AP Photo/Alastair Grant, File
Elejn Tompson-hera u trci na 100 metara na Igrama Komonvelta u Birmingemu

Jamajkanska atletičarka, Elejn Tompson-Hera saopštila je da će zbog povrede Ahilove tetive biti primorana da propustiti Olimpijske igre, koje se narednog meseca održavaju u Parizu.

Olimpijska šampionka iz Tokija 2021. godine na 100, 200 i u štafeti 4x100 metara povredila se na Gran priju u Njujorku 9. juna i neće uspeti da se oporavina vreme da bi učestvovala u Francuskoj, prenose svetski mediji.

 

 

"Imam mali rascep na Ahilovoj tetivi. Povređena sam i razočarana što ću ove godine propustiti Olimpjske igre, ali ovo je samo sport, zdravlje je na prvom mestu", saopštila je Tompson-Hera na društvenim mrežama.

Elejna će u petak napuniti 32 godine i ovakvim vestima na tajh dan se nije baš nadala.

"Nije ovo baš najbolji poklon za rođendan, ali prihvatam situaciju takvom kakva jeste. Bog ima planove za mene i ja sam tu da ih poštujem. Nastaviću da radim naporno, a naravno da ću navijati za Jamajku na ovim Olimpijskim igrama u Parizu", rekla je jedna od najboljih atletičarki današnjice. 

Tompson-Hera je na Olimpijskim igrama u Rio de ženairu osvojila dva zlata i ove godine je imala ambiciju da novom medaljom okonča nastupe na najvećoj planetranoj sportskoj smotri.