Vesti iz ostalih sportova

Zahuktali Edmonton poništio prednost Floride: NHL finalna serija vraćena na početak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.06.2024 09:32
Hokejaši Edmontona i Floride u šestom meču finalne serije NHL-a Guliver/Jeff McIntosh/The Canadian Press via AP
Hokejaši Edmontona i Floride u šestom meču finalne serije NHL-a

Veliko NHL finale dugo traje, ali još nemamo šampiona u najjačoj hokejaškoj ligi na svetu, jer je Edmonton u noći između petka i subote po srednjeevropskom vremenu još jednom pobedio Floridu - 5:1 i odnos snaga dva najbolja tima plej-ofa vratio u rezultasku ravnotežu, pošto sada oba tima imaju po tri trijumfa.

I jednake šanse da se domognu trofeja čuvenog i cenjenog "Stenli kupa", Pantersi sa sunčane američke obale kao drugu uzastopni finalisti, a kanadski Oilersi  kao njegovi akteri prvi put od daleke 2006. godine, kada su izvisili za titulu.

Florida je prva vezala tri slavlja i činilo se da je blizu "čišćenja" protivnika, lakše nego što je iko to očekivao, ali onda je  Edmonton naprasno "vaskrsao", podsetivši na sve dovre partije tokom sezone u Zapadnoj konferenciji.

Posle dva gostujuća poraza i jednog kiksa kod kuće, u nizu je počastio vrhunskom partijom publiku u svojoj dvorani, pa brejknuo rivala u njegovoj, da bi sinoć, ne mrdajući iz njegovog dvorišta, izravnao šanse da bude tim koji će se ovog leta zadnji i najlepše smejati.  

Učinio je to rezultatom 5:1, po deonicama 1:0, 2:0, 2:1, nijednog trenutka ne ispuštajući "dizgine" i vođstvo. Jesu Pantersi stali na "rep" Konora Mekdejvida, ali je Leon Draisaitl asistirao za Vorena Fegelea, da bi potom golove upisali i Henrik i Himan u drugoj trećini, na putu ka velikom trijumfu.

Odnosno istorijskoj šansi da postanu prvi tim od 1945 godine koji je iz dubokog minusa uzleteo u najveće visine. Naravno, ne pitaju se samo Oilersi za konačan epilog, pogotovo što Florida meč odluke igra na njenom ledu, ovog ponedeljka. Do tada moraju da zaborave na poništen gola Barkova u drugoj trećini, jer bi njime prišli na 2:1 i povećali pritisak na domaćina.

Cup tree provided by Sofascore