Vesti iz ostalih sportova

Izabela Lupulesku ide na Olimpijske igre 2024: Stonoteniserka 97. članica olimpijskog tima Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.06.2024 13:20
Izabela Lupulesku, srpska stonoteniserka, kvalifikovala se za Igre u Parizu MN Press
Izabela Lupulesku, srpska stonoteniserka, kvalifikovala se za Igre u Parizu

Što se vše bliže Olimpijske igre u Parizu to je sve brojnija ekspedicija kvalifikovanih srpskih sportista za takmičenje svih takmičenja, pe je tako Olimpijski komitet Srbije danas objasvio radosnu vest da je stonoteniserka Izabela Lupulesku postala 97. članica istog. 

Njoj je učešće doneo plasman na ITTF listi, jer je tokom cele sezone ostvarivala dobre rezultate, koji su joj zbirno doneli mesto bolje od direktnih konkurentkinja u singl konkurenciji. 

Izabela ima 24 godine, rođena je 7. novembra 1999 u Uzdinu, a stoni tenis igra od malih nogu. Rođaka je legendarnog Ilije Lupulesku, osvajača brojnih medalja s velikih evropskih i svetskih takmičenja iz doba SFRJ.

 

 

Srpska kolonija na Igrama 2024 nedavno je postala brojnija za dvojac tekvondista, a odbojkaši su pobedom nad Kubom u Ligi nacija stigli na korak od velikog povratka na OI. 

Olimpijske igre u Parizu održaće se od 26. jula do 11. avgusta, a učešće je potvrdio i Novak Đoković, iako je postojala bojazan da najbolji teniser sveta svih vremena odustane zbog oporavka operisanog kolena.