Vesti iz ostalih sportova

Ivica Tucak nastavlja plovidbu s Hrvatskom: Svetski vaterpolo prvak ne menja selektora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.06.2024 16:21
Ivica Tucak, selektor Hvratske, nastavlja da vodi vaterpoliste svoje zemlje MN Press
Ivica Tucak, selektor Hvratske, nastavlja da vodi vaterpoliste svoje zemlje

U Hrvatskom vaterpolo savezu drže se bazične formule uspeha "što valja ne treba menjati", pa su tako danas obavestili javnost da će Ivica Tucak još četiri godine voditi seniorsku postavu "barakuda".

Svaki drugi epilog pregovora bio bi iznenađujući, jer su dve strane tokom zajedničke saradnje osvojile mnoštvo medalja na svim velikim takmičenjima, zaključno sa titulom svetskog prvaka ovog februara. U godini Olimpijskih igara u Parizu, gde selekcija bivše jugoslovenske republike odlazi s namerom da svrgne dvostrukog vezanog prvaka Srbiju. 

"U Pariz idemo kao svetski prvaci, to je lepo, ali je i obaveza, sve će se reprezentacije pripremati za nas. Neće biti jednostavno. Ono što je najvažnije, produžili smo ugovor sa selektorom Tuckom za još četiri godine. Zaslužio je to svojim rezultatima", rekao je Perica Bukić, predsednik HVS i nekada vrhunski vaterpolista.

Tucak se takođe naokačinjao oko vrata odličja tokom duge i plodne igračke karijere, a na sadašnjoj poziciji nalazi se još od 2012. godine, kada je na klupi nasledio čuvenog Ratka Rudića. 

Nije uvek sve išlo od ruke njegovoj Hrvatskoj, dešavali su se bolni porazi i plasmani ispod očekivanja, ali je Tucak imao poverenje nadležnih i tokom vremena ga je u potpunosti opravdao. I zato ga narod u domovini voli i ceni, kao i fantastičnog Mara Jokovića, čije se ime ponovo našlo na spisku reprezentativaca.