Vesti iz ostalih sportova

Kraj crne serije: Druga pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2024 08:01
Selektor Đovani Gvideti daje instrukcije odbojkašicama Srbije Odbojkaški savez Srbije
Selektor Đovani Gvideti daje instrukcije odbojkašicama Srbije

Podmlađena ženska reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobedu u ovogodišnjoj Ligi nacija. Srbija je protekle noći po našem vremenu, u trećoj utakmici na turniru druge nedelje VI Lige naccija, savladala Kanadu u Arlingtonu sa 3:1, dok je po setovima bilo 25:22, 21:25, 26:24 i 25:20.

Meč je trajao gotovo dva časa. Za razliku od prethodnih utakmica na turniru, izabranice Đovanija Gvidetija odigrale su daleko bolje protiv Kanađanki i zasluženo su došle do pobede, inače prvog u Arlngtonu.

Srbija će poslednji meč u Americi odigrati sutra od 03.00 časa po našem vremenu protiv selekcije Bugarske. 

Podsetimo, pored Amerike u Arlingtonu nastupaju i Nemačka i Koreja, ali u interkontinentalnom delu šampionata Srbija neće igrati protiv njih.

Finalni turnir VI Lige nacija 2024. odigraće se od 20. do 23. juna u dvorani Huamrak u Bangkoku, u Tajlandu, gde će se plasirati sedam najuspešnijih reprezentacija.

Što se liste strelaca sinoćneg duela protiv Kanade tiče, najefikasnije u taboru Srbije bile su Uzelac Aleksandra i Lazović Katarina sa po 19 i 17 poena, dok je najraspoloženija u protivničkoj selekciji bila Vin Rik Kijera sa 18 poena.

Srbija ima učinak od dve pobede, uz pet poraza u Ligi nacija.
 

 

Standings provided by Sofascore