Vesti iz ostalih sportova

Osećam veliku tugu što neću braniti olimpijsko zlato: Troskokašica Julimar Rohas prikovana za bolnički krevet

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.04.2024 10:27
Julimar Rohas, troskokašica iz Venecuele, prinuđena da propustti Olimpijske igre 2024 Guliver/AP Photo/Ashley Landis, File
Julimar Rohas, troskokašica iz Venecuele, prinuđena da propustti Olimpijske igre 2024

Julimar Rohas trebalo je i ovog leta da bude glavna favoritkinja u borbi za olimpijsko zlato, ali su je povreda i nedavna operacija sprečili da u Parizu brani tron osvojen u Tokiju. 

Problemi sa Ahilovoim tetivom odveli su ovu fenonemalnu troskokašicu pod hirurški nož, a kako je malo vremena za oporavak obavestila je svoje navijače i obožavaoce da je neće gledati u Francuskoj. 

"Osećam veliku tugu i želim da se izvinim što nisam u mogućnosti da vas predstavljam na Igrama u Parizu 2024", obratila se Rohas pre svega zemljacima iz Venecuele, uz Instagram sliku iz bolničkog kreveta u jednoj bolnici u Madridu.



Četvorostuka svetska šampionka na otvorenom i trostruka prvakinja planete u dvoranskim uslovima, želela je u Parizu da osvoji svoje drugo olimpijsko zlato, ali je viša sile udesila drugačije. 

"Veoma me emotivno pogodilo što neću moći da branim svoju olimpijsku titulu, ali danas moram da zastanem, da se oporavim i vratim sa puno snage da nastavimo da letimo zajedno", navela je Rohas.

Rohas sa dužinom od 15,74 metara drži svetski rekord u troskoku od 2022. godine, pa će njene rivalke sada imati lakši put u borbi za medalje na najvećem sportskom atletskom događaju.