Vesti iz ostalih sportova

Vaterpolisti Novog Beograda bolji od dubrovačkog Juga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.04.2024 23:50
Filip Filipović MN Press
Filip Filipović

Vaterpolisti Novog Beograda savladali su u Splitu u utakmici Jadranske lige dubrovački Jug rezultatom 16:14 posle peteraca, pošto je posle 32 minuta igre bilo 11:11.

Dubrovčani su u drugoj četvrtini uspeli da steknu dva kola prednosti (7:5), ali Novobeograđani nisu dozvolili ekipi Juga da se rezultatski odlepi.

Izabranici trenera Živka Gocića uspeli su da naprave preokret i imali nekoliko prilika da pitanje pobednika reše pre penala, ali nisu imali sreće, pošto je Nikola Jakšić u poslednjoj sekundi pogodio stativu.

Nepogrešivi su bili igrači Novog Beograda u petercima i zasluženo su osvojili dva veoma važna boda. Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Miloš Ćuk i Filip Filipović sa po dva gola, dok se u ekipi Juga istakao Marko Žuvela sa tri pogotka.

 

 

Na tabeli vodi splitski Jadran koji ima 17 bodova, dok je Novi Beograd na drugom mestu sa 14 bodova, ali i utakmicom manje.

Već u petak od 20.45 Novobeograđani igraju protiv Jadarana iz Herceg Novog, a eventualnom pobedom bi se izjednačili na vrhu tabele sa Splićanima.

U tom slučaju, o tituli šampiona Jadranske lige odlučio bi poslednji meč koji bi Novi Beograd igrao protiv splitskog Jadrana u subotu od 20 časova i 45 minuta.