Vesti iz ostalih sportova

Izabrano novo rukovodstvo STSS na čelu sa Ilijom Lupuleskuom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.03.2024 14:00
Prva sednica Izvršnog odbora Stonoteniskog saveza Srbije M. Todorović
Prva sednica Izvršnog odbora Stonoteniskog saveza Srbije

Za novog predsednika Stonoteniskog saveza Srbije potvrđen je Ilija Lupulesku, prethodno vd zastupnika STSS. Naš proslavljeni reprezentativac bio je jedini kandidat na vanrednoj izbornoj Skupštini održanoj 9. marta u amfiteatru novosadskog SPENS-a. Za Lupuleskua je glasalo 111 od 113 delegata, 2 su bila uzdržana, čime mu je apsolutnom većinom poveren 4-godišnji mandat. 

Nakon što je Lupulesku izložio program rada gde je potencirao javnost i transparentnost rada, formiranje stonoteniskih centara i uspostavljanje saradnje u regionu, Skupština je izabrala i ostale organe. Za članove Izvršnog odbora izabrani su Predrag Ničić iz Novog Sada, Predrag Matković iz Subotice, Dragan Đorđević iz Niša i Đorđe Pejak iz Čačka. Za članove Nadzornog odbora izglasani su Dušan Cvejić iz Gračanice, Siniša Stojšin iz Novog Sada i Olga Mijailović iz Niša. Za disciplinskog sudiju Goran Čumburović iz Bečeja. 

M. Todorović

 

Odmah nakon Skupštine održana proširena 1. konstitutivna sednica Izvršnog odbora Stonoteniskog saveza Srbije. Predsednik Ilija Lupulesku imenovao je još 4 člana Izvršnog odbora čime je kompletirano novo rukovodstvo STSS: Dan Fracile iz Novog Sada, Dmitar Majstorović iz Zrenjanina, Zvonimir Britka iz Beograda i Sanja Popović iz Beograda. 

Za Generalnog sekretara, po predlogu Predsednika, jednoglasno je izabran Predrag Milićević iz Beograda koji je ujedno izabran i za vd rukovodioca takmičenja do kraja tekuće sezone. Za potpredsednika saveza Lupulesku je imenovao Predraga Ničića, dok je novoformirani Nadzorni odbor izabrao Dušana Cvejića za predsednika tog organa. 

Na 1. sednici Izvršnog odbora imenovani su i vršioci dužnosti trenera reprezentacije. Na mesto selektora muškog nacionalnog tima ostao je Miloš Đukić, dok će sve ženske selekcije privremeno voditi Slobodan Stojanov i Nikulae Lupulesku sa podjednakim ovlašćenjima.