Vesti iz ostalih sportova

Predstavljene medalje za Svetsko prvenstvo u Krosu: Na njima se nalaze motivi Srbije i Beograda

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.03.2024 13:37
Predstavljene medalje za SP u krosu Srpski atletski savez
Predstavljene medalje za SP u krosu

Beogradski "Park prijateljstva" bio je danas mesto gde su promovisane medalje za Svetsko prvenstvo u krosu koje će se u glavnom gradu Srbije doržati 30. marta. Pre promocije medalja održana je simbolična trka mališana Atletskog kluba Partizan i Atletskog kluba Atletikus iz Zemuna.

Kako je saopšteno iz Srpskog atletskog saveza (SAS), nove medalje se izdvajaju iz gomile po svojim individualnim oblicima, bojama i tehnikama izrade. Novo živopisno umetničko delo koje je srpska atletika pripremila za domaće i svetske asove krosa i kraljice sportova kreirano je sa posebnim akcentom na podizanje morala učesnika, jer dobijanje medalje je priznanje za naporan rad i posvećenost koju su sportisti uložili u svoje treninge.

Na medaljama se nalaze motivi po kojima su Srbija i Beograd unikatni, jedinstveni i posebni, od grafičkog prikaza ušća dveju međunarodnih reka Save i Dunava u srpskoj prestonici, do motiva ćilima koji su nastali u Srbiji i koji su tkanina prošlosti, sadašnjosti i budućnosti i predstavljaju večnost kao što su samo medalje u koje sportisti ulože svaki atom svoje snage. Na kraju tu su i sami trkači ujedinjeni u zajedničkom cilju i drugarstvo među sportistima koje se rađa dok zajedno nastoje da ostvare svoje ciljeve.

Srpski atletski savez

Medalje za SP u Krosu u beoogradau

 

Predstavnicima medija su se tokom promocije medalja obratilo se predsednik Organizacionog komiteta SP u krosu Slobodan Branković i srpski atletičar Elzan Bibić.

"Danas smo se okupili ovde kako bi vam otkrili medalje Svetkog prvenstva u krosu koje će se održati za tri nedelje upravo na ovom mestu. Već u ponedeljak kreću radovi u Parku prijateljstva, a za sedam dana ovaj prostor nećete moći da prepoznate. Ove medalje nisu samo komad metala već simbol truda, strasti i predanosti svakog takmičara koji će se suočiti s izazovima na stazi. Srpski atletski savez je u protekloj deceniji organizovao  mnoštvo takmičenja, od koji su svakako najznačajnija Evropsko i Svetsko u dvorani, na kojima smo se uvek trudili da budemo unikatni i savršeni u svim sektorima organizacije pa tako i u domenu medalja", rekao je predsednik Organizaconog dobora Slobodan Branković, dok je srpski reprezentativac Elzan Bibić istakao:

"To je put ispunjen izazovima, radom i, naravno, podrškom koju dobijamo od organizacija poput naše atletske federacije, grada i države. Organizacija takmičenja u našoj zemlji ima ključnu ulogu u našim sportskim karijerama. Oni su ti koji stvaraju platformu na kojoj možemo demonstrirati svoj trud, talenat i predanost. Kroz njihov rad, imamo priliku takmičiti se na nacionalnom nivou, predstavljajući svoju zemlju s ponosom i dostojanstvom. Svaka medalja nosi priču o usponima, padovima i ogromnom trudu koji smo uložili kako bismo stigli do tog trenutka. Medalje nisu samo nagrade, već simboli upornosti i hrabrosti. Za atletičare, one predstavljaju ne samo uspeh na sportskom polju, već i ponos i radost koje donosimo svojoj zemlji. Zahvalan sam našoj organizaciji i svima koji su deo ovog puta sa mnom. Hvala vam na podršci i veri u nas, atletičare."