Vesti iz odbojke

Liga šampiona biće velika škola: Igor Žakić o podvigu odbojkašica TENT-a

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.10.2024 23:13
Igor Žakić, trener odbojkašica TENT-a, odveo Obrenovčanke u Ligu šampiona MN Press
Igor Žakić, trener odbojkašica TENT-a, odveo Obrenovčanke u Ligu šampiona

Odbojkašice TENT-a uradile su večeras ono što nije uspela nijedna prethodna generacija obrenovačkog kluba, jer su ušle u uzak krug srpskih ženskih timova kvalifikovanih za grupnu fazu Lige šampiona.

S dve pobede nad belgijskim Asteriksom, tim mladog trenera Igora Žukića napravio je vanserijsku stvar za sebe, klub ali i celu našu odbojku, pa su razumljivi njegov ponos i sreća zbog učinjenog u tih sedam setova. 

"Mnogo je lepo biti deo Tentove priče. Trijumf nad Asteriksom je nagrada za sve što smo radili u proteklom periodu. Doveli smo Ligu šampiona u Obrenovac. Preostaje nam da pokažemo da imamo kratko pamćenje, nešto što krasi vrhunske ekipe. Sada ćemo da slavimo, a već sutra se okrećemo narednim utakmicama", istakao je Žakić u izjavi za Odbojkaški savez Srbije.

TENT će sada imati mesec dana da se pripremi za sudare s favoritima iz pripadajuće grupe, predvođenih Ezačibašijem. 

"Grupa faza će predstavljati uživanje. Kako su predstojeći mečevi velika škola, ostaje nam da iz njih i učimo", ne žali Žakić da pravi pritisak svojoj ekipi, ali to ne znači da njegov tim neće ići na sve ili ništa.

Jer, nema većeg izazova od nadmetanja sa jačima i iskusnijima od sebe, kao što će to sledećih meseci biti slučaj sa mladim osvajačicama nedavnog Superkupa Srbije.