Vesti iz odbojke

Odbojkašice TENT-a dovele Ligu šampiona u Obrenovac! Istorijski uspeh "energetičarki"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.10.2024 20:24
Odbojkašice TENT-a prvi put se kvafikovale za Ligu šampiona MN Press
Odbojkašice TENT-a prvi put se kvafikovale za Ligu šampiona

Odbojkašice TENT-a na savršen način su završile kvalifikacije za Ligu šampiona, pošto su s dve pobede protiv Asteriksa u trećem, zadnjem krugu trke za upražnjena mesta u eliti, izborile istorijski plasman u najjače CEV klupsko takmičenje.

Posle rezultatskog brejka, prošle nedelje na terenu belgijskog rivala (1:3), Obrenovčankama je bilo potrebno da uzmu još dva seta da bi prešle magičnu granicu i uspele su u toj nameri, bacivši u trans domaču publiku - 3:0 (25:13, 25:19, 25:20)!

Lakše nego šro se očekivalo, maestralne izabranice trenera Igora Žakića izborile su se s koleginicama iz Beverena, tako što su bile ekstremno motivisane, ali u isto vreme veoma fokusirane, dovoljno raznovrsne i vrlo precizne. 

Nijednog trenutka nisu Arsić, Gočanin, Andrić, Kričković, Popović, Ranković... spuštale visok ritam igre niti davale šansu Asteriksu da se uhvati za slamku spasa, pa ni u trećem setu. Iako su u tom trenutku već napravile podvig, nisu htele da prekinu dominaciju.

I nastave tamo gde su stale u domaćem prvenstvu i osvojenom Superkupu Srbije, što im je donelo mečeve s nemačkim Šverinom, francuskim Parizom i megajakim turskim Ezačibašijem, predvođenog febomenalnom Tijanom Bošković i njenom saigračisom iz reprezentacije Srbije, Jovanom Stevanović.