Vesti iz odbojke

Zoran Terzić i Dinamo, dobitna kombinacija: U Kazanj stigao i trofej Superkupa Rusije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.09.2024 22:59
Zoran Terzić, srpski odbojkaški trener, vodio Dinamo (K) do trofeja Superkupa Rusije Guliver
Zoran Terzić, srpski odbojkaški trener, vodio Dinamo (K) do trofeja Superkupa Rusije

Tamo gde je Zoran Terzić tu su, maltene pod obavezno, trofeji pa je tako proslavljeni srpski odbojkaški trener večeras osvojio još jedan pobednički pehar s ženskom ekipom Dinama iz Kazanja.

Kolekcionar raznih titula i drugih medalja s reprezentacijom Srbije, tokom dve decenije dugog selektorskog rada s našim "orlicama", od skora nije više zadužen za igru i rezultate selekcije najveće države sveta, ali i dalje radi i pobeđuje u Rusiji.

Ovog puta u Superkupu te zemlje, jer su njegove izabranice uoči početka tamošnjeg prvenstva savladale istoimeni klub iz Moskve, glatko i ubedljivo - 3:0 (25:18, 25:12, 25:18). Onako kako priliči šampionskom sastavu iz sezone 2023/24.

U rušenju rivala najviše se istakla Svetlana Gatina sa 17 poena, Brajlin Martinez i Elizaveta Lukijanova bile su tek nešto manje efikasne, pošto je prva zabeležila 15 a druga 14 nezaustavljivih udaraca. 

Inače, Dinamo (K) se ovim uspehom izjednačio na večnoj rang listi s poraženim rivalom, jer su sada oba ruska ženska odbojkaška kolosa po tri puta bili najbolji na otvaranju sezone.