Vesti iz odbojke

Zoran Terzić napustio žensku odbojkašku selekciju Rusije: Sankcije oterale trofejnog trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.09.2024 22:08
Zoran Terzić, odbojkaški trener, ne vodi više žensku ekipu Rusije Profimedia
Zoran Terzić, odbojkaški trener, ne vodi više žensku ekipu Rusije

Zoran Terzić nije vodio žensku odbojkašku reprezentaciju Rusije ni na jednom takmičarskom meču, a već se sporazumno razišao sa tamošnjm Savezom. Istina, posle dve godine, koliko su se trofejni trener i ljudi koji su ga doveli čekali da se nešto promeni, tj. da najvećoj državi sveta budu ukinute makar sportske sankcije uvedene zbog njenog rata sa Ukrajinom. 

Osvajač brojnih medalja tokom dvodecenijskog vođenja selekcije Srbije imao je odlične uslove za rad, verovao je i u visok kvalitet "zbornaje", trenirao ih kada god je mogao, ali se njegov angažman sveo na prijateljske mečeve sa Belorusijom i ruskim klubovima. Dakle, sve je vremenom izgubilo smisao. 

To jest, dve strane su se složile da nema logičnog razloga za produženje saradnje, jer nema čak ni nagoveštaja da će se promeniti politika Zapada prema Rusiji, samim tim ni tretman ruskih sportista. 

Međutim, to ne znači i Terzićev odlazak iz Rusije, jer tamo i dalje ima klupski angažman. Šta više, probaće da sa Dinamom iz Kazanja ponovi prošlosezonski uspeh, tj. odbrani titulu šampiona.