Vesti iz odbojke

Aleksandar Boričić završio misiju, Roko Sikirić novi predsednik CEV-a: Mešter i Knežević uz Hrvata

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.08.2024 18:34
Aleksandar Boričić, doskorašnji predsednik CEV-a Guliver
Aleksandar Boričić, doskorašnji predsednik CEV-a

Evropska odbojkaška federacija ima novog predsednika, pošto je Roko Sikirić danas pobedio na izborima i došao za naslednika čuvenog srpskog spprtskog radnika Aleksandra Boričića

Bivši profesionalni hrvatski odbojkaš u drugom krugu izjašnjavanja dobio je glasove većine od 53. prisutnih predstavnika nacionalnih Saveza, na Generalnoj skupštini CEV-a održanoj u Napulju, što mu je donelo mandat do 2028. godine. 

 

 

"Velika je odgovornost voditi CEV i osećam to prema svim zainteresovanim stranama, nacionalnim federacijama, klubovima, igračima. Iskreno vam se zahvaljujem na podršci i obećavam da ću dati sve od sebe kao što sam to činio tokom ove kampanje", siže je pozdravnog govora jubilarnoh 10. prvog čoveka kontinentalne odbojke.

Naravno, Sikirić je doveo svoj tim saradnika, među kojima se našlo mesta i za našeg čoveka Ivana Kneževića, tako što je generalnom sekretaru Odbojkaškog saveza Srbije dodelio funkciju prvog potpredsednika. Takođe, predsednik OSS Đula Mešter, postavljen je za člana Administrativnog Borda FIVB iz redova CEV-a.

Roka su osim igračkog staža preporučili trofejno iskustvo na mestu sportskog direktora Berlina, te diploma magistra nauka globalnog marketinga stečena na Univerzitetu u Bostonu. A, pred njim je veliki zadatak jer je došao na mesto odbojkaškog znalca i vizionara, Boričića, koji je CEV vodio od 2015. godine.