Vesti iz odbojke

Atanasijević se emotivno oprostio od "orlova": Hvala ti Srbijo što si mi dozvolila da se 242 puta naježim slušajući himnu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.08.2024 17:39
Srpski odbojkaš ima pet medalja u svojim vitrinama osvojenih sa nacionalnim timom Profimedia
Srpski odbojkaš ima pet medalja u svojim vitrinama osvojenih sa nacionalnim timom

Odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je krah na Olimpijskim igrama u Parizu i sada slede velike promene u našem nacionalnom timu. 

Među najvećima je odlazak dugogodišnjeg lidera "orlova", Aleksandra Atanasijevića. Naš korektor se putem društcenih mreža oprostio od reprezentantivnog dresa. 

"Dugo sam razmisljao šta mogu da napišem da ne budu fraze i da zaista opiše na pravi način ono sto osećam… Kada počneš da trenirasš još kao dete imaš samo jedan san, da obučeš dres reprezentacije i dođeš u priliku da se boriš za medalje za svoju zemlju", počeo je Atanasijević.

 

 

Osvojio je Atanasijević pet medalja sa reprezentacijom Srbije, od čega srebrnu u Svetskoj ligi, a četiri je "pokupio" na evropskim prvenstvima.

"Hvala ti Srbijo što si mi dozvolila da se 242 puta naježim slušajući himnu! Ovaj trenutak je došao brže nego što sam mogao da zamislim… Bilo je lepih i manje lepih trenutaka, ali je uvek bilo posebno biti deo kolektiva koji se vraća kući sa medaljom i grli ljude koje voli… Hvala svakom saigraču, treneru, članu stručnog štaba, navijaču na pravljenju ovog puta nezaboravnim! U meni ćete zauvek imati najveću podršku kao što ste je i meni pružili. Hvala Srbijo", zaključio je Atanasijević.

Podsećamo, posle OI je reprezentaciju takođe napustio i Marko Podraščanin. 

Aleksandar Atanasijević je u svojoj karijeri na klupskom nivou nastupao za Partizan, Peruđu i Skra Belhatov u dva navrata. U Poljsku se vratio 2021. godine iz Italije.