Vesti iz odbojke

Idemo u penziju, a odbojka ostaje u dobrim rukama: Podraščanin i Anastasijević završili reprezentativnu karijeru

komentari (0)

Izvor: Tanjug

04.08.2024 09:45
Marko Podraščanin i Aleksandar Atanasijević na treningu odbojkaša Srbije MN Press
Marko Podraščanin i Aleksandar Atanasijević na treningu odbojkaša Srbije

Odbojkaši Srbije u subotu uveče su pobedili selekciju Kanade 3:2 (16:25, 22:25, 26:24, 25:19, 18:16) u meču trećeg kola Grupe A na Olimpijskim igrama u Parizu, ali nisu uspeli da izbore plasman u nastavak takmičenja.

"Orlovi" su završili kao treći u grupi sa tri osvojena boda, a za iskusne Marka Podraščanina i Aleksandra Atanasijevića to je bio poslednji meč u dresu sa nacionalnim grbom.

 

 

"Mislim da ostavljamo reprezentaciju u dobrim rukama, s obzirom na to da su momci talentovani i da će igrati u dobrim klubovima i napredovati. Njihovo vreme će svakako doći. Uživao sam igrajući s njima i osećam se ponosno. Veliki rezultat je doći na Olimpijske igre posle 12 godina. Završavam jedno lepo putovanje i jednu lepu reprezentativnu karijeru na najlepši mogući način. Skoro 20 godina sam uživao u svakom danu i svakoj utakmici. Vreme je brzo prošlo i teško mi je da poverujem da je kraj. Međutim, kao što sam rekao, porodica je na prvom mestu. Imam dvoje predivne dece i ženu koja me uvek čeka kod kuće, tako da jedva čekam da budem sa njima. Ova pobeda za kraj je zaista posebna", rekao je Podraščanin, dok je Atanasijević istakao:

"Naša odluka da završimo reprezentativnu karijeru već dugo važi i ne povlačimo reč. Smatramo da je došlo vreme da mlađi momci preuzmu ovu odgovornost, nastave i unaprede mušku odbojku, te je vrate na nivo iz 2019. godine. Kada nešto radite toliko dugo, postanete vezani za to. Nakon 20 godina u reprezentaciji Srbije, to je postalo deo mene. Nikada nam ništa nije bilo teško, bilo je povreda, loše i dobre forme, ali uvek smo davali sve od sebe. Drago mi je što odlazimo uzdignute glave, bez obzira na nešto slabiji plasman."