Vesti iz odbojke

Srpska šestorka zna prve evropske prepreke u novoj sezoni: Rivali iz Francuske, Slovačke, Belgije...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2024 15:14
Odbojkaši Crvene zvezde, jedne od srpskih ekipa u CEV takmičenjima Guliver
Odbojkaši Crvene zvezde, jedne od srpskih ekipa u CEV takmičenjima

Tri ženska i tri odbojkaška kluba iz Srbije saznali su danas s kim će prvo igrati u novim izdanjima takmičenja pod okriljem Evropske odbojkaške federacije, a putevi će ih voditi preko raznih destinacija Starog kontinenta.

Odbojkašice obrenovačkog TENT-a kreću od treće i ujedno zadnjeg kruga kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će imati posla sa belgijskim Beverenom. Prvu tkamicu igraće u gostima, a drugu kod kuće, obe u prvoj polovini oktobra.

Bolja ekipa iz ovog dvomeča će u grupnoj fazi Lige šampiona igrati u B grupi, protiv istanbulskog Ezadžibašija, Livelua Pariz i Šverina, dok se poraženi seli u u šesnaestinu finala Kupa CEV, protiv Šapela iz Belgije. U novembru. 

U ženskom delu Kupa CEV, Crvena zvezda će u šesnaestini finala igrati protiv Volera Le Kane iz Francuske. Najpre na strani, a onda pred svojom publikom, na utakmicama zakazanim za pretposlednji mesec u 2024. godini. 

 

 

Najzad, u Kupu izazivača u konkurenciji odbojkašica, Ub će u šesnaestini finala, tokom novembra, igrati protiv pobednika duela 1. kola takmičenja između Bratislave iz Slovačke i Potsdama iz Nemačke, pa ima vremena da tempira formu do tada.

Odbojkaši Crvene zvezde igraće u 1. rundi kvalifikacija za Ligu šampiona protiv prvoplasirane ekipe iz preliminarne runde, u kojoj će se takmičiti prvaci Kipra, Letonije i Ukrajine. Crveno-beli moraće prvo na "izlet" u neku od tri zemlje, a onda na svojoj Banjici gledati da završe posao. Ona puta u septembru. 

U Kupu CEV, muška postava Vojvodine će u novembarskoj šesnaestini finala igrati protiv jedne od poraženih ekipe iz 3. runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Najzad, Karađorđe iz Topole će se u šesnaestini finala Kupa izazivača sastati sa pobednikom duela iz 1. kola, između Žitomira iz Ukrajine i Tartua iz Estonije.