Vesti iz odbojke

Možemo sa svima "da se pobijemo": Selektor odbojkaša Srbije o žrebu za Olimpijske igre u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.06.2024 09:27
Selektor odbojkaške reprezenacije Srbije, Igor Kolaković Tanjug/AP Photo/Bruna Prado
Selektor odbojkaške reprezenacije Srbije, Igor Kolaković

Odbojkaši Srbije nastupaće na Olimpijskim igrama u Parizu u grupi B, zajndo sa selekcijama Francuske, Slovenije i Kanade, odlučeno je žrebom.

Prema mišljenju selektora Igora Kolakovića "orlovi" sa sve tri ekipe mogu da se nose i najavljuje veliku borbu u prestonici Francuske.

"Pre svega želim da kažem da će Olimpijske igre, kada je odbojkaški turnir u pitanju, biti najjače u istorji. Od prvih 12 ekipa sa FIVB rang liste učestvovaće njih 11, a tu je još i Egipat koji je u kvalifikacijama pokazao koliko može, a ne zaboravite da je pobedio i Japan u Tokiju", rekao je selektor za sajt Odbojkaškog saveza Srbije i dodao:

"Milsom da su grupe iznivelisane i da nas sve očekuje velika borba. Ovaj tim Srbije ima kvalutet da se 'pobije' sa svim rivalima, a Olimpijske igre su posebno takmičenje na koje svi dolaze sa ogromnim motivom i željom da se prikažu u što boljem svetlu."

U B grupi na olimpijskom trniru će igraće najbolje selekcije Poljske, Egipta, Brazila i Italije, a u C grupi Japan, Nemačka, Argentina i SAD.

Odbojkaški turnir na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 27. jula do 10. avgusta, a plasman u četvrtfinale izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije iz svake od grupa, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Po završetku takmičenja po grupama, napraviće se tabela od osam selekcija koje su se plasirale u četvrtfinale, na osnovu rezultata u grupama, da bi se dobio raspored četvrtfinalnih utakmica, odnosno projektovanog polufinala.

Prilikom određivanja tabele, prva tri mesta će pripasti pobednicima grupa na osnovu njihovih rezultata, pa zatim tri drugoplasirane reprezentacije po istim kriterijumima, i na kraju dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Na osnovu tabele, u četvrtfinalu će igrati najuspešniji pobednik grupe i druga najbolja trećeplasirana selekcija i tako redom.