Vesti iz odbojke

Zlata vredan trijumf odbojkaša: Olimpijska viza sve bliže

komentari (0)

Izvor: Tanjug.rs

21.06.2024 22:56
Odbojkaši Srbije bili su bolji od Turske u četiri seta. MN Press
Odbojkaši Srbije bili su bolji od Turske u četiri seta.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Ljubljani Tursku rezultatom 3:1 (20:25, 25:19, 25:23, 25:21) u drugom kolu poslednjeg vikenda Lige nacija i tako napravila novi veliki korak ka plasmanu na Olimpijske igre i istovremeno ostala u trci za plasman na završni turnir Lige nacija.

Turska je odlično otvorila meč i osvojila prvi set, ali loš set kao da je dodatno motivisao izabranike Igora Kolakovića. Drugi set su dobili nadmoćno, treći posle neizvesne borbe, a u četvrtom su dozvolili malu neizvesnost iako su vodili 24:17. Srbiju do kraja regularnog toka Lige nacija očekuju mečevi protiv Poljske u subotu i Slovenije u nedelju.

MN Press

Odbojkaška reprezentacija Srbije

Podsećamo, Kuba je danas, bez problema, savladala slabiju Bugarsku u Ligi nacija, kao izraziti favorit slavivši u tri seta - (25:18, 25:20, 25:18). Da nije bila maksimalna to bi išlo u prilog izabranicima selektora Igora Kolakovića, ovako neizvesnost još traje. Najveće zasluge idu Sančezu, zbog njegovih 13 poena, Lopezu (10), Simonu, Jantu (po 9) i Konsepsion (7), dok je Bugarima bio nedovoljan raspoloženi Antov i njegovih 12 poena.

Rivalu Srbije za olimpijsku vizu, Kubi ostao je još samo jedan meč, u nedelju protiv Poljske. Kuba na tabeli Lige nacija drži osmo mesto sa skorom 5:6, koliko ima i Argentina, dok je Srbija sad na skoru 5:5. Jedna od te tri selekcije će se plasirati na završni turnir Lige nacija.