Vesti iz odbojke

Došli smo do zadovoljavajuće igre, želimo na Olimpijske igre: Selektor Kolaković zadovoljan posle pobede odbojkaša Srbije nad Kubom

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.06.2024 09:17
Igor KOlakoivć, selektor odbojkaša Srbije MN Press
Igor KOlakoivć, selektor odbojkaša Srbije

Seletor odbojkaške reprezentacije Srbije, Igor Kolaković rekao je posle pobede nad Kubom u meču poslednje sedmice Lige nacija, da su njegovi igrači "izvukli" ovu utakmicu i zahvalio im na tome i dodao da još nije sve rešeno oko plasmana "orlova" na Olimpijske igre.

Srbija je pobedila Kubu iako je selekcija iz Centralne Amerike vodila 2:0 i sada "orlovi" sve drže u svojim rukama kada je plasman na olimpijski turnir u pitanju.

"Vrlo važna pobeda. Mislim da su momci izvukli ovu utakmicu, stvarno im zahvaljujem na tome. Hvala i mojim saradnicima koji su bili pribrani kada smo gubili 0:2. Ovo je samo deo posla, čekaju nas još tri veoma važne utakmice", rekao je Kolaković za sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Ttrofejni stručnjak je istakao da je ekipa odlično završila meč s obzirom na to da je imala loš početak i naglasio da veruje kako će njegovi igrači u preostale tri utamice biti na očekivanom nivou.

"Mislim da smo došli do neke igre koja može da nas obraduje pred naredne duele. Prvi sledeći je protiv Turske - veoma bitan. Imamo dan pauze, što nije loše jer smo igrali pet setova. Mislim da je to jedna od ključnih utakmica na ovom turniru, a zatim dolaze dueli protiv Polsjke i Slovenije."

Svestan je Kolaković da težak zadatak čeka "orlove" i u nastavku i da još nije rešeno pitanje poslednjeg putnika na Olimpijske igre.

"Nema lako. Igrači su sad razigrani i motivacija je mnogo veća. Vera u naše sposobnosti je mnogo veća. Ali, biće teško. Na Olimpijske igre se ne ide lako. Idemo od utakmice do utakmice. I Kuba mora već danas da igra sa Slovenijom, naravno da ćemo pratiti i njihove rezultate, ali veoma važan nam je okršaj sa Turskom", zaključio je Kolaković.