Vesti iz odbojke

Poraz odbojkaša Srbije od SAD

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2024 07:58
Odbojkaši Srbije doživeli su još jedan poraz MN Press
Odbojkaši Srbije doživeli su još jedan poraz

Odbojkaši Srbije poraženi su u Ligi nacija od SAD u teškom duelu i to posle četiri seta - 3:1 (23:25, 25:15, 25:23, 25:14).

Uprkos tome nisu pali na FIVB rang listi, već su ostali na istoj poziciji, što znači da još uvek imaju šansu da dođu do vize koja vodi na Olimpijske igre.

 

 

A, moglo je da bude i drugačije, jer su u trećem setu "orlovi" imali vođstvo i do plus pet poena, ali je onda usledio pad u igri i protivnik je stigao do 25:23.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Dražen Luburić sa 18 poena, Pavle Perić je meč završio sa 17, a Marko Ivović imao je na kraju 14. Uzrok poraza možda leži i činjenici da je Atanasijević upisao samo dva poena.

Kod Amerikanaca Tomas Džaške je bio najbolji sa 19 poena, dok su Metju Anderson i Tori Defalko doprineli sa po 16.

 

 

Na ruku Srbiji minule noći išli su rezultati iz drugih utakmica, jer je glavni konkurenti za OI vizu takođe doživeo poraz. Italija je vila bolja od Kube.

Srbija u 2.00 časa posle ponoći igra protiv Argentine, a poslednji duel u Otavi će imati sa domaćinom Kanadom u noći između nedelje i ponedeljka.

 

 

Trenutno izabranici Igora Kolakovića u Ligi nacija imaju skor od dve pobede i četiri poraza i nalaze se na 13. poziciju.

Na poslednjem trećem turniru u Ljubljani, Srbija će igrati sa Kubom, Turskom, Poljskom i Slovenijom. Upravo bi u Sloveniji i moglo da bude odlučeno ko će na OI u duelu naše selekcije sa Kubancima.