Vesti iz odbojke

Poljska je trenutno jače, ali se Srbija dobro držala: Odbojkašice poražene u Ligi nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2024 09:36
Odbojkašice Srbije poražene u Ligi nacija od Poljske Odbojkaški savez Srbije
Odbojkašice Srbije poražene u Ligi nacija od Poljske

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je jutros u Arlingtonu od selekcije Poljske 3:1, po setovima 25:16, 23:25, 25:18 i 25:22, u prvoj utakmici druge sedmice Lige nacija.

Posle loše odigranog prvog seta izabranice Đovanija Gvidetija su uspele da naprave preokret u drugom i stignu do izjednačenja.

Usledio je još jedan dobar set Poljakinja za vođstvo od 2:1, a onda ponovo borbena igra Srbije, koja je bila nadomak izjednačenja, ali su Poljakinje, ipak, bile te koje su osvojile set.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Katarina Lazović sa 14 poena, dok je Aleksandra Uzelac zabeležila 12, a u reprezentaciji Poljske najbolja je bila Magdalena Štisjak sa 23 poena.

Odbojkašice Srbije se trenutno nalaze na 12. mestu na tabeli sa tri boda i naredni meč Lige nacija će odigrati u noći između četvrtka i petka protiv selekcije Turske.

Srbija će treću utakmicu u SAD odigrati protiv Kanade u petak, 31. maja, zatim u nedlju, 2. juna od 3.00 rival će biti Bugarska, a u četvrtom meču u Arlingtonu odmeriće snage protiv Sjedinenih Američkih Država