Vesti iz odbojke

Srbija protiv Poljakinja nastavlja Ligu nacija: Gvideti probira igračice za Olimpijske igre 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2024 20:42
Đovani Gvideti, selektor ženskog odbojkaškog tima Srbije, puno očekuje od Lige nacija MN Press
Đovani Gvideti, selektor ženskog odbojkaškog tima Srbije, puno očekuje od Lige nacija

Posle kraćeg takmičarskog brejka i serije treninga vreme je da se podmlađena ženska odbojkaška reprezentacija Srbije vrati na teren i nastavi s bitkama za što viši plasman u Ligi nacija. Serija mečeva druge sedmice, u američkom Arlingtonu, kreće ovog utorka protiv selekcije Poljske (23.00). 

Posle te slede utakmice sa odgovarajućim timovima Turske, Kanade i Bugarske, a selektor Đovani Gvideti u svakom vidi priliku da stekne potpunu sliku o svakoj igračici, pred konačnog odabira reprezentativki za Olimpijske igre u Parizu, kroz nekoliko meseci. 

"Tim je imao nedelju dana dobrih priprema u Kaliforniji i zahvaljujemo se Odbojkaškom savezu Amerike što nam je pomogao u vremenu koje smo tamo proveli. Takođe, juče smo imali važan prijateljski meč protiv selekcije SAD. Sada smo tu u Teksasu, spremni za još jednu vrlo tešku nedelju i mečeve sa Poljskom, Turskom i Kanadom koji su vrlo jaki rivali. Verovatno će Bugarska biti nešto lakši protivnik, ali generalno biće ovo teška nedelja, koja će mi dati mnoge odgovore na pitanje koje igračice će kasnije nastaviti i pripreme za Igre", rekao je italijanski stručnjak uoči novih izazova. 

Slađana Mirković isto zna koliko je važno skupljati bodove u FIVB takmičenju, ali i minutažu i poverenje kod struke. 

"U Kaliforniji smo imali vremena i da se oporavimo, odmorimo i poradimo na nekim nedostacima. Sada ovde imamo još dan priprema za duel sa reprezentacijom Poljske koja je naš naredni protivnik i nadamo se najboljem rezutatu", poručila je jedna od "orlica", koje u ovo doba godine obično ne računaju na pomoć nekih od najvećih vedeta, kojima treba duži odmor od dugih klupskih sezona kao što je najbolja odbojkašica današnjice Tjana Bošković. 

Drugi rival Srbije biće Turska u petak, 31. maja od 2:30 po srednjeevropskom vremenu, u trećem susretu rival će biti Kanada (1.jun, 23:30), a drugu nedelju takmičenja Srpkinje završavaju protiv Bugarske (3:00).

Srbija se trenutno nalazi na 12. mestu u konkurenciji 16 reprezentacija.