Vesti iz odbojke

Odbojkaši Srbije poraženi od domaćina Brazila u trećoj utakmici Lige nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.05.2024 07:59
Odbojkaši Srbije poraženi su od Brazila MN Press
Odbojkaši Srbije poraženi su od Brazila

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je i u trećoj utakmici prve sedmice VI Lige nacija 2024. Brazil je u Rio de Žaneiru pobedio Srbiju sa 3:1, po setovima 21:25, 20:25, 25:22, 22:25.

Ovo je bio drugi vezani poraz za izabranike Igora Kolakovića, a pre domaćina, protiv naše selekcije slavio je i Japan. 

Uspešno su srpski odbojkaši počeli prvi vikend Lige nacija u Brazilu, savladavši Iran sa 3:1, ali onda su usledila dva poraza i problemi u borbi na put za odlazak na Olimpijske igre u Parizu.

 

 

Imali su izabranici Igora Kolakovića priliku da naprave i preokret protiv domaćina, a naročito se ovo odnosi na treći set.

Uglavnom se igralo poen za poen, mada su Brazilci uspevali da naprave i razliku. Istina samo od dva ili tri poena. Ipak, uspeli su naši odbojkaši da stignu do izjednačenja na 19:19, pa i tri set lopte. Iskoristili su drugu i produžili meč. Ipak, već u sledećem sve je bilo gotovo - 3:1 za Brazil.

Najefikasniji u reprezentaciji Sbije bio je Atanasijević sa 14 poena, a pratili su ga Perić sa 13, Kujundžić sa 11 i Mašulović sa 9.

 

 

Sa ovim porazom reprezentacija je zakomplikovala sebi ne samo nastavak takmičenja već i borbu za Pariz.
Srbija nije uspela da napreduje na svetskoj rang listi, a već je i ispala sa mesta koja vode na Olimpijske igre u Parizu. 

Ukoliko žele da poprave utisak reprezentativci Srbije moraće da se vrate na pobednički kolosek. Prva prilika za to im je duel sa Nemačkom u nedelju od 19 časova. Drugi vikend Lige nacija je od 4. do 9. juna u Kanadi, a treći od 18. do 23. juna u Ljubljani.

Učešće na Olimpijskim igrama već su obezbedili Francuska, Poljska, Sjedinjene Američke Države, Japan, Brazil, Nemačka i Kanada. 

 

 

Preostalih pet mesta popuniće najbolje rangirana ekipa sa kontinenta koji još nema predstavnika (Afrika) i četiri najbolje ekipe sa svetske rang liste. Ispred Srbije trenutno su Italija, Slovenija, Argentina i Kuba.

Interkontinentalni deo V Lige nacija 2024. trajaće od 21. maja do 23. juna.

Finalni turnir VI Lige nacija 2024. odigraće se u Lođu, u Poljskoj od 27. do 30. juna.

Na finalni turnir će se plasirati Poljska (domaćin) i još 7 najuspešnijih selekcija.