Vesti iz NFL

NFL POWER RANKING #7: NEUMOLJIVI REJVENSI, OSVETNIČKI SEJKVON BARKLI I POVRATAK RASELA VILSONA

komentari (0)

Izvor: Vanja Milićević

23.10.2024 16:21
LAMAR JACKSON, ISIAH LIKELY, MARK ANDREWS/BALTIMORE RAVENS Tanjug /AP Photo/Chris O'Meara
LAMAR JACKSON, ISIAH LIKELY, MARK ANDREWS/BALTIMORE RAVENS

Nije ovo bilo dobro kolo za loše timove. Sedmu nedelju smo započeli gaženjem Nju Orleans Seintsa od strane Denver Bronkosa na domaćem terenu. U poslednjoj utakmici u Londonu za ovu sezonu (vidimo se uskoro u Nemačkoj!), Petriotsi su bili ubedljivo poraženi od strane London Džeguarsa. Nedeljni program se nastavio debaklom Tenesi Tajtansa, novim sramnim izdanjem Denijela Džounsa i Džajantsa na domaćem terenu, standardno-ubedljivim porazom Karolina Pantersa, dok su Džetsi uspeli da se obrukaju u nedelju uveče protiv Pitsburg Stilersa (dobrodošao nazad Rasele Vilsonu). 

Naravno, imali smo odlična izdanja sjajnih timova (pozdrav za Rejvense i Lajonse), Čifsi ostali neporaženi i uz sve to doveli Deandrea Hopkinsa, dok Sinsinati Bengalsi polako hvataju priključak. 

Novo izdanje Vanjinog Power ranking-a je tu!

 

1. KANZAS SITI ČIFS (6-0)

 

Čifsi su jedini preostali neporaženi tim u ligi, ali ovo u isto vreme deluje neodrživo i veoma održivo do kraja sezone. Da, znam da zvuči paradoksalno, ali Kanzas Siti uprkos neefikasnoj igri Patrika Mahoumsa (16/27, 154 jarda i dva presečena dodavanja) pronalaze načine da pobede. Mahoums ima osam presečenih dodavanja ove sezone (najviše u NFL), ali kada krene poslednja deonica kvoterbek Čifsa ponovo postane najbolji igrač u ligi. Ostatak ekipe sve vreme igra na visokom nivou. Trčanje je sjajno (184 jarda na zemlji i četiri tačdauna), specijalni tim je izuzetan, dok je odbrana jedna od najboljih u ligi (u 27. mečeva zaredom nisu dozvolili protivniku da postigne više od 28 poena). Na ovom meču, Kanzas Siti je bio veoma efikasan u crvenoj zoni (četiri tačdauna iz pet odlazak unutar protivničkih 20 jardi).

 

2. BALTIMOR REJVENS (5-2)

 

Nakon što su imali dvocifren deficit na startu druge četvrtine, Rejvensi su napravili 34-0 seriju i pokazali zašto su trenutno najopasnija ekipa u ligi. Lamar Džekson (333 jarda u napadu, pet tačdaunova i 158,1 paser rejting) je ponovo bio nezaustavljiv i opet je glavni favorit za MVP nagradu, dok Derik Henri (182 jarda sa linije skrimidža i tačdaun) nastavljavlja da teroriše protivničke odbrane. Mladi hvatač Rašod Bejtmen (četiri hvatanja za 121 jard i tačdaun) je imao svoj najbolji meč ove sezone.

Treba pohvaliti i Marlona Hamfrija, koji je imao dva presečena dodavanja u prvom poluvremenu kada se lomila utakmica.

3. DETROIT LAJONS (5-1)

 

Trijumfom protiv Minesota Vajkingsa i četvrtom pobedom zaredom, Lajonsi su ostalim ekipama u konferenciji stavili do znanja da put do Superboula u NFC ide kroz Detroit. Napad Lajonsa trenutno deluje nezaustavljivo. U poslednjih četiri utakmice, Detroit je imao 18 ofanzivnih tačdaunova i samo 16 nekompletnih dodavanja (jedini tim u istoriji lige koji je imao više tačdaunova od nekompletnih dodavanja u rasponu od četiri meča).

Džered Gof (22/25, 280 jardi i dva tačdauna) je imao 88% kompletiranih dodavanja i jedini je kvoterbek ove godine sa savršenim procentom kompletiranih dodavanja u prvom poluvremenu (tri puta je to ostvario). Džamir Gibs (160 jardi sa linije skrimidža i dva tačdauna) je postao prvi igrač Lajonsa od 2011. godine sa makar 150 jardi sa linije skrimidža i dva istrčana tačdauna. 

4. MINESOTA VAJKINGS (5-1)

 

Vajkingsi su imali dvocifrenu prednost na kraju prve četvrtine, ali ipak nisu uspeli da isprate ofanzivni tempo Lajonsa i prvi put ove sezone su pretrpeli poraz. Uprkos ovom porazu, Minesota je i dalje legitimna plej-of ekipa i ovoj izgubljenoj utakmici je pokazao da oni mogu da se nose sa najboljom ekipom u konferenciji. 

Sem Darnold (22/27, 259 jardi i tačdaun) je odigrao veoma dobro uprkos presečenom dodavanju i napad je imao dobar balans (139 jardi na zemlji i 7,4 jardi po akciji). Odbrana protiv trčanja (koja je bila druga najbolja u ligi pre ovog kola) je posustala i bila najslabija karika ekipe. Dozvolili su 144 jarda i dva tačdauna trčanjem Lajonsima. 

 

5. GRIN BEJ PEKERS (5-2)

 

Nije bilo savršeno, bilo je dosta grešaka ali su Pekersi pronašli način da zabeleže treću uzastopnu pobedu. Džordan Lav (24/33, 220 jardi, tri tačdauna i dva presečena dodavanja) je imao klasičan svoj meč u kojem je izgledao kao Eron Rodžers i Bret Favr. Imao je nekoliko odličnih dodavanja, ali i par groznih.

Odbrana Pekersa je pružila dovoljnu podršku i odigrala sjajno protiv Si Džeja Strauda da bi Grin Bej preživeo izgubljene lopte Lava. Pekersi su imali četiri seka i 11 obaranja za gubitak jardi.

Džoš Džejkobs je imao svoje prvo tačdaun hvatanje u karijeri i na taj način prekinuo najduži niz u istoriji NFL za igrač sa hvatanjima bez tačdauna (imao je 211 hvatanja zaredom pre tog tačdauna).

U svojoj prvoj utakmici kao član Grin Beja, šuter Brendon MekManus je doneo pobedu svojoj ekipi pogotkom za tri poena dok je vreme isticalo. 

6. HJUSTON TEKSANS (5-2)

 

Ovo je možda bila i najgora utakmica u karijeri Si Džeja Strauda (10/21, 86 jardi i paser rejting od 58,8) i uprkos tome Teksansi su imali priliku da zabeleže pobedu. Džo Mikson (124 jarda sa linije skrimidža i dva tačdauna) je bio motor i jedina svetla tačka ovog napad. Hjuston je imao 15 prvih daunova i samo 3,4 jarda po akciji. Itekako se ofanzivno osetio izostanak Nika Kolinsa, dok sa druge strane lopte je falio novajlija na poziciji kornerbeka Kamari Lesiter. Njegova zamena, Deanđelo Ros je dozvolio 95 jardi hvatanjem, tačdaun i savršen paser rejting. 

7. PITSBURG STILERS (5-2)

 

Iako je bilo dosta kritike na račun Majka Tomlina jer je imenovao Rasela Vilsona za startnog kvoterbeka pred ovo kolo, deluje da je glavni trener Stilersa bio u pravu. 

Rasel Vilson (16/29, 264 jarda i dva tačdauna) je bio sjajan od kraja prvog poluvremena pa sve do završetka meča. Vilson je imao najveći broj jardi dodavanjem za kvoterbeka koji je imao svoj debi u dresu Stilersa i napad je postigao 31 poen zaredom.

Cela ekipa je igrala odlično na ovoj utakmici. Specijalni tim je izblokirao pokušaj za tri poena, odbrana je imala sekove i osvojene lopte dok je jedan od heroja utakmice bio novajlija Bini Bišop sa dva presečena dodavanja. 

8. BAFALO BILS (5-2)

 

Nakon sporog starta i manjka ofanzivnog ritam u prvih 30 minuta, Bilsi su uspeli da se trgnu u drugom poluvremenu i zabeleže pobedu na domaćem terenu. 

Ovo je bio 100. start u karijeri za Džoša Alena (21/33, 323 i dva tačdauna) je ponovo igrao na visokom nivou i jedan je od glavnih favorita za osvajanje MVP nagrade. Alen trenutno ima 15 tačdaunova i niti jedno presečeno dodavanje, dok u svojoj karijeri sada ima 12 pobeda protiv top 5 odbrana protiv dodavanja. 

Bilsi imaju 17 pobeda i tri poraza kod kuće od 2022. godine, što je najbolji učinak u ligi u tom periodu. 

9. VAŠINGTON KOMANDERS (5-2)

 

Sa lakoćom su stigli do nove impresivne pobede Komandersi, ali priča sa ove utakmice jeste povreda Džejdena Denijelsa. Senzacionalni novajlija je doživeo povredu rebara u drugoj četvrtini i nakon toga se nije vraćao na teren. Ruku na srce, nije bilo potrebe jer su Komandersi već na poluvremenu vodili 27-0. Rezervni kvoterbek Markus Mariota (18/23, 205 jardi i dva tačdauna) je zamenio Denijelsa i nekadašnji Hajzmenov osvajač je bio sjajan na ovoj utakmici. Odbrana je bila izuzetno dominantna, dok je Vašington imao 214 jardi na zemlji.

 

10. TAMPA BEJ BAKANIRS (4-3)

 

Nastavljaju se muke Bakanirsa u “primetime” utakmicama i protiv Rejvensa u skorijim sezonama, ali mnogo veći problem od samog poraza jesu povrede Majka Evansa i Krisa Gadvina. Majk Evans, koji je na ovom meču imao 100. tačdaun hvatanjem, je doživeo povredu zadnje lože i propustiće makar nekoliko mečeva. Kris Gadvin (sedam hvatanja za 65 jardi) je imao svoj osmi uzastopni meč sa makar pet hvatanja i 50 jardi hvatanjem, ali je na kraju susreta doživeo stravičnu povredu kada ga je oborio Rokvon Smit i dislocirao levi skočni zglob.

Ovo će biti ogroman gubitak za Bakanirse u napadu, jer su do sada Gadvin i Evans kombinovano imali 12 od 21 uhvaćenog tačdauna za ekipi. Sa druge strane lopte, odbrana nije imala rešenje za igru trčanjem Rejvensa. Bakanirsi su dozvolili 244 jarda na zemlji, što je za njih najgori učinak kod kuće od 2009. godine.

11. ČIKAGO BERS (4-2)

 

Čikago Bersi nisu igrali ovo kolo, imali su slobodnu nedelju (bye week).

 

12. FILADELFIJA IGLS (4-2)

 

Ponovo su se mučili na startu meča Iglsi (u prva tri poseda su pantovali i jedina su ekipa bez poena u prvoj četvrtini), ali je pronašli ofanzivni ritam od druge četvrtine i zabeležili prekopotrebnu pobedu. Sejkvon Barkli (187 sa linije skrimidža i tačdaun) je bio nezaustavljiv protiv svoje bivše ekipe, dok je Džejlen Hurts postigao tri tačdauna i odigrao meč bez izgubljene lopte. Odbrana je bila istorijski dominantna, dozvolili su samo 119 jardi (2,2 jarda po akciji), imali su osam sekova i tri primljena poena.

13. DENVER BRONKOS (4-3)

 

Napokon se Šon Pejton u potpunosti predao igri na zemlji i to se itekako isplatilo Bronkosi u ovoj pobedi. Denver je imao 35 nošenja za 225 jardi, kontrolisali su vreme poseda i postigli su poene u šest uzastopnih poseda. 

Odbrana je ponovo bila fenomenalna, imali su šest sekova, šest obaranja za gubitak jardi i 11 kvoterbek udaraca. Lajnbejker Kodi Barton je bio najbolji igrač na ovom meču. Utakmicu je završio sa jednim sekom, isforsiranim famblom, odbranjenim dodavanjem i defanzivnim tačdaunom. 

 

14. SIJETL SIHOKS (4-3)

 

Jedna odlično odigrana utakmica može da promeni percepciju o ekipi, pogotovo kada ubedljivo pobedite direktnog konkurenta za plej-of mesto. Sihoksi su bili fantastični i odigrali su svoju najbolju utakmicu u do sada. Sijetl je bio bolji na obe strane lopte. U napadu, Kenet Voker (93 jarda sa linije skrimidža i dva tačdauna) je sjajnim izdanjem proslavio svoj 24. rodjendan, dok je Ðino Smit imao dva tačdauna dodavanjem bez izgubljene lopte. Odbrana Sihoksa jeste dozvolila veliki broj jardi, ali su zato imali tri osvojene lopte, tri seka, defanzivni tačdaun i primili samo 14 poena. Jedini peh sa ove utakmice je bila povreda Di Keja Metkefa.

 

15. ATLANTA FALKONS (4-3)

 

Imali su odličan momentum sa tri uzastopne pobede, ali ovaj poraz je pokazao da su Falkonsi trenutno veoma dobra ekipa ali ne i odlična. Atlanta je imala tri izgubljene lopte, dosta prekršaja (devet za 72 jarda kazne) i jednostavno ne vrše dovoljno dobar pritisak nad protivničkim kvoterbekom. Odbrana je na ovom meču imala samo jedan sek i trenutno se nalaze na samom dnu lige u toj kategoriji. Dozvolili su čak šest akcija od makar 20 jardi Sihoksima.

 

16. SAN FRANCISKO FORTINAJNERS (3-4)

 

Peti uzastopni poraz za Kajla Šenahena protiv Čifsa, ali veći problemi sa ove utakmice jesu nove povrede i kontinuirana neefikasnost u crvenoj zoni. 

Deluje da je hvatač Brendon Ajuk pokidao prednje ukrštene ligamente u ovom susretu, dok je Dibo Semjuel zbog prehlade odigrao samo prvi posed. 

Brok Pardi (17/31, 212 jardi i paser rejting od 36,7) je imao tri izgubljene lopte i napad je bio veoma neefikasan na trećem daunu (2-11). Nedostajala je fizikalnost na liniji skrimidža Fortinajnersima, koji su dozvolili veliki broj jardi trčanjem protivniku, dok su sa druge strane lopte imali samo 101 jard na zemlji.

 

17. SINSINATI BENGALS (3-4)

 

Polako, ali sigurno, Bengalsi se vraćaju u plej-of sliku, mada još uvek ima poprilično zabrinutosti u igri Sinsinatija. 

Imali su savršen početak utakmice, kada je Čarli Džojner vratio početno ispucavanje za tačdaun. Nakon toga, napad Bengalsa nije uspeo da uspostavi bilo kakav ritam sve do treće četvrtine. 

Džo Buro (15/25, 181 jard i dva tačdauna) je uspeo da se poveže sa svojim omiljenim hvatačima, pošto su Džamar Čejs i Ti Higins imali po tačdaun hvatanjem. Drugu nedelju zaredom, odbrana je bila vrlo dobra, ali ponovo je bilo protiv ispodprosečnog protivničkog napada. Ali Sinsinati je uradio ono šta je bilo neophodno da zabeleži prvu pobedu na gostovanju u Klivlendu od 2017. godine.

 

18. INDIJANAPOLIS KOLTS (4-3)

 

Povratak Entonija Ričardsona nije pružio neophodnu iskru napadu Koltsa, ali su Koltsi zahvaljujući svojom odbranom stigli do pobede. Entoni Ričardson (10/24, 129 jardi) je bio izuzetno neprecizan, imao je izgubljenu loptu i nedostajale su eksplozivne akcije (samo jedno dodavanje je bilo duže od 16 jardi).

Glavni trener Šejn Stajken je morao da se osloni na igru trčanjem u drugom poluvremenu, što je urodilo plodom (155 jardi na zemlji).

 

19. LOS ANĐELES ČARDŽERS (3-3)

 

Iako je ovo bilo najbolje izdanje Džastina Herberta (27/39, 349 jardi i 97,1 paser rejting) ove sezone, Čardžersi su uspeli da zabeleže poraz zbog nesposobnosti napada da postigne tačdaun. Igra na zemlji nije funkcionisala (22 nošenja, 59 jardi) i hvatači su imali veliki broj ispuštenih dodavanja. 

Džim Harbo voli da forsira čvrstu igru i tako će stizati do tesnih pobeda, ali 15 poena neće biti dovoljno da dobije mnogo utakmica u nastavku. Odbrana Čardžersa nije dozvolila više od 20 poena na meču ove sezone, ali ekipa iz Los Anđelesa ima tri poraza kada postignu 15 ili manje poena.

 

20. ARIZONA KARDINALS (3-4)

 

Pobeda pruža nadu, ali Kardinalsi moraju da pronaći konstantnost i kreativnost u napadu. U jednoj tesnoj utakmici, Arizona je ostvarila teško izborenu pobedu. Kajler Marej (14/26, 145 jardi i dva tačdauna) i Džejms Koner (152 jarda sa linije skrimidža) su bili najbolji pojedinci u napadu Kardinalsa. Iako su dozvolili veliki broj jardi (395), odbrana Kardinalsa nije primila tačdaun na ovom meču i naterali su Čardžersi da se zadovolje šutem za tri poena, što je na kraju odlučilo pitanje pobednika. 

 

21. DALAS KAUBOJS (3-3)

 

Dalas Kaubojsi nisu igrali ovo kolo, imali su slobodnu nedelju (bye week).

 

22. NJUJORK DŽETS (2-5)

 

Delovalo je obećavajuće za Džetse na startu utakmice. Davante Adams je igrao poprilično dobro, napad pomerao lance i imali su prednost od 15-6. Ali sve je stalo krajem prvog poluvremena i krenule su greške da se nižu. Eron Rodžers (24/39, 276 jardi i tačdaun) je ponovo imao presečena dodavanja, Adams nije imao hvatanje u drugom poluvremenu dok Džetsi ponovo nisu uspeli (mada, nisu ni probali) da uspostave igru trčanjem. 

Nekada elitna odbrana Džetsa je izgledala prosečno. Bili su nadjačani na liniji skrimidža, nisu vršili konstantan pritisak na protivničkog kvoterbeka i dozvolili su ponovo veliki broj jardi na zemlji.

 

23. DŽEKSONVIL DŽEGUARS (2-5)

 

Bila je neophodna ofanzivna iskra Džeguarsima u ovom meču, nakon što su samo jednom ove sezone prebacili preko 20 poena na utakmici. To su upravo pružili trkač Tenk Bigsbi, novajlija Brajan Tomas mlađi i član specijalnogtima Parker Vašington. 

Bigsbi (26 nošenja, 118 jardi i dva tačdauna) je odigrao utakmicu života, u jednom momentu Džeksonvil je imao 19 akcija trčanjem zaredom. Brajan Tomas mlađi (pet hvatanja, 89 jardi i tačdaun) nastavlja da ima odličnu sezonu za novajliju, dok je Parker Vašington vratio pant dugačak 96 jardi za tačdaun. To je bio prvi tačdaun specijalnog tima u internacionalnim mečevima u istoriji lige i najduži vraćen pant u istoriji franšize. 

 

24. LOS ANĐELES REMS (2-4)

 

Povratak Kupera Kapa i Puke Nakue je očajnički neophodan Remsima da bi imali šanse da se vrate u plej-of sliku. Na ovoj utakmici, odbrana je ta koja je bila najzaslužnija za pobedu. Defanzivno, Remsi su imali dva seka, četiri osvojene lopte, devet obaranja za gubitak jardi i odbrana je čak postigla tačdaun. Jedina svetla tačka u napadu je bio Kajren Vilijams sa 76 jardi trčanjem i dva tačdauna. 

 

25. LAS VEGAS REJDERS (2-5)

 

Ovo izdanje Rejdersa je bilo poznato. Ekipa iz Las Vegasa je bila aljkava i nije uspela da pomera lance u napadu, što je rezultiralo još jednim porazom. Kvoterbek Ejden O'Konel je doživeo prelom palca na ovom meču i zamenio ga je Gardner Minšu (15/34, 154 jarda i paser rejting od 21,0) koji je bio užasan sa četiri izgubljene lopte. Deluje da je ovo još jedna propala sezona za Rejdersa, ali makar imaju senzacionalnog novajliju Broka Bauversa (10 hvatanja, 93 jarda) koji nastavlja da obara NFL rekorde.

26. NJUJORK DŽAJANTS (2-5)

 

Ovo je bilo apsolutno sramotno izdanje Džajantsa na domaćem terenu. Ne samo da su izgubili kod kuće od njihovog najvećeg rivala, njihov nekadašnji igrač (Sejkvon Barkli) je ubedljivo bio najbolji pojedinac na terenu. Uz sve to, Denijel Džouns (14/21, 99 jardi) je stavljen na klupu početkom poslednje deonice (i dalje nema tačdaun kod kuće u poslednje dve sezone), dok generalno napad Džajantsa ima samo jedan ofanzivni tačdaun ove sezone na Metlajf stadionu. 

Glavni trener Brajan Dejbol je ponovo zapostavio trčanje, pošto je njegova ekipa imala samo tri nošenja za četiri jarda u prvom poluvremenu. 

27. MAJAMI DOLFINS (2-4)

 

Sva ofanzivna oružja Dolfinsa su postala nebitna bez Tue Tagovailoe. U odsustvu 

Tagovailoe, napad Majamija postiže 10 poena po meču. Igra kroz vazduh je bila anemična u ovom porazu, ali su makar imali tačdaun dodavanjem prvi put od drugog kola. Tajrik Hil i Džejlen Vadl su bili neprimetni na meču sa dva hvatanja za 19 jardi. Dolfinsi su uspeli da pomeraju lance zbog svoje igre na zemlji (188 jardi trčanjem), ali je napad kompletno stao u drugom poluvremenu. Imali su tri izgubljene lopte, tri panta i promašen šut za tri poena.

28. NJU ORLEANS SEINTS (2-5)

 

Sve dublje i dublje tonu Seintsi nakon što su zabeležili peti uzastopni poraz. Nju Orleans se obrukao kod kuće na noć kada je legendarni kvoterbek Dru Bris postao član Kuće slavnih te franšize. 

Spencer Retler (25/35, 172 jarda i paser rejting od 82,1) je imao dve izgubljene lopte, ali ruku na srce ofanzivna linija je bila veoma loša u protekciji tokom čitavog meča. Nije postojao nikakav ofanzivni ritam sve do kraja utakmice, dok sa druge strane lopta odbrana je ponovo bila grozna protiv trčanja. 

Seintsi su dozvolili 502 jarda na zemlji u poslednja dva meča, a nekada ne odbrana Nju Orleansa važila za najbolju u ovoj kategoriji.

 

29. TENESI TAJTANS (1-5)

 

Ponavlja se ista priča za Tenesi Tajtanse ove sezone. Imali su prednost na poluvremenu u tri od pet poraza ove sezone, računajući i na ovom meču. 

Napad je nestao u drugom poluvremenu, nisu postigli niti jedan poen i imali su samo 61 jard. Ako uzmemo uzorak od cele sezone, Tenesi postiže svega dva poena u poslednjoj deonici (najgori učinak u ligi). Odbrana se držala koliko je mogla, ali na kraju su i oni posustali primivši 27 uzastopnih poena.

 

30. NJU INGLAND PETRIOTS (1-6)

 

Iako su odlično otvorili meč i stekli dvocifrenu prednost, ubrzo nakon toga sve se raspalo za Petriotse. Nisu mogli da uspostave igru na zemlji (15 nošenja za 38 jardi), odbrana nije mogla da zaustavi trčanje protivnika i imali su nekoliko veoma loših pokušaja obaranjem, pritom na sve to dozvolili su 25 poena zaredom Džeguarsima. Ofanzivno, zbog nedostatka trčanja, Petriotsi su postali jednodimenzionalni ali je uprkos tome novajlija Drejk Mej (26/37, 276 jardi i dva tačdauna) bio izuzetno dobar. 

 

31. KLIVLEND BRAUNS (1-6)

 

Nakon novog poraza i stravične povrede Dešona Votsona (ruptura Ahilove tetive), zvanično možemo da kažemo da je ova sezona završena za Klivlend Braunse i da bi trebalo da se okrenu narednoj godini.

Velika je verovatnoća da je Votson odigrao svoj poslednji meč u dresu Klivlenda, što samim time znači da Braunsi kreću u novu potragu za franšiznim kvoterbekom. 

Malo toga je bilo pozitivno sa ovog meča, ali povratak na teren Nika Čaba svakako jeste. Trkač Braunsa je uspeo da postigne tačdaun u svom povratku (prvi od poslednjeg kola 2022. godine). 

 

32. KAROLINA PANTERS (1-6)

 

Ponovo poniženi, to su reči koje najbolje opisuju Karolinu nakon novog sramotnog poraza. Napad Pantersa je kompletno ugašen na ovoj utakmici, pogotovo u prve tri četvrtine. Na kraju su meč završili sa 10 prvih daunova, 180 jardi i dve izgubljene lopte. Jedina svetla tačka sa ove utakmice je bio novajlija Džatejvion Sanders. Tajt end je meč završio sa šest hvatanja za 61 jard. Pantersi imaju diferencijal od minus 92 poena u prvom poluvremenu ove sezone, to je najgori učinak u istoriji franšize.