Vesti iz NFL

NFL POWER RANKING #4: Nezaustavljivi Derek Henri, savršen Džered Gof, dok nikada bolji Sem Darnold

komentari (0)

Izvor: Vanja Milićević

03.10.2024 14:17
NFL Tanjug/AP Photo/Morry Gash/Stephanie Scarbrough/Paul Sancya
NFL

Brzinom svetlosti smo stigli do oktobra i samim time smo sve bliži kraju još jedne veličanstvene godine. Ali, kad pre? Deluje da smo se do skoro divili laticama proleća i uživali na plažama tokom julskog sunca. No, ne treba biti melanholičan jer ipak oktobar slika bojama koje leto ne može ni da zamisli. Oktobarsko svetlo na tremu pozdravlja kraće dane, dok to isto zlatno svetlo pleše na opalom lišću.

Da se vratimo na NFL svet, nakon četvrtog kola neke ekipe su svakako zaplesale i izvanredno igrale (pozdrav za Detroit i Baltimor). Dok sa druge strane da li je već sada vreme da se pozdravljamo sa nekim timovima (gledam ka Džeksonvilu i Majamiju) do početka naredne sezone?

Vreme će nam reći sudbine tih ekipa, do tada uživajte u novom izdanju Vanjinog Power ranking-a!

1. KANZAS SITI ČIFS (4-0)

Nastavljaju da pobeđuju Čifsi, ali ono što će potencijalno biti kobno za njih je činjenica da se povrede samo gomilaju. Njihov najbolji hvatač, Raši Rajs, je pokidao prednje ukrštene ligamente u prvoj četvrtini i propustiće ostatak sezone. Biće ovo pravi test za Endija Rida i Patrika Mahoumsa, da pronađu nove plejmejkere u napadu, mada imali su dobar doprinos od “starih lica” u pobedi protiv Čardžersa.

Trevis Kelsi (sedam hvatanja, 89 jardi) je imao svoj najbolji meč u sezoni, povratnik Karim Hant je doprineo neophodnu iskru u trčanju sa 69 jardi na zemlji, dok je novajlija Eksejvijer Vorti imao tri hvatanja za 73 jarda uz to veoma važan tačdaun koji je Čifse vratio u život.

2. MINESOTA VAJKINGS (4-0)

Sezona iz snova se nastavlja za Sema Darnolda i Vajkingse koji se trenutno nalaze u samom vrhu NFC, kao jedina neporažena ekipa u toj konferenciji.

Darnold (20/28, 275 jardi i tri tačdauna) je ponovo bio sjajan i sada predvodi NFL po broju tačdaunova dodavanjem (11). Postao je jedan od glavnih favorita za osvajanje MVP nagrade, ali svakako ima dosta pomoći u napadu od strane hvatača Džastina Džefersona koji je na četvrtom meču zaredom imao tačdaun hvatanjem.

Ovo je četvrti put od 2003. godine da su Vajkingsi započeli sezonu sa četiri uzastopne pobede.

3. DETROIT LAJONS (3-1)

Ofanzivno, sve je kliknulo za Lajonse u pobedi protiv Sihoksa. Džered Gof (18/18, 292 jarda i dva tačdauna) je bio savršen i postavio je novi NFL rekord po broju dodavanja bez nekompletiranog na meču.

On i Amon-Ra Seint Braun (šest hvatanja, 45 jardi i tačdaun) su postali peti tandem u istoriji lige sa po tačdaunom hvatanjem i dodavanjem na meču. Iako su imali blage probleme sa povredama u ofanzivnoj liniji, Detroit je uspeo da uspostavi igru na zemlji sa 116 jardi trčanjem i tri tačdauna.

4. BALTIMOR REJVENS (2-2)

Jasnu i glasnu poruku su Rejvensi poslali ostatku lige nakon što su kod kuće pregazili, do tog momenta, neporažene Bilse. Derik Henri (209 jardi sa linije skrimidža i dva tačdauna) je bio nezaustavljiv od samog starta meča. U prvoj akciji je imao najduže trčanje za tačdaun u istoriji Rejvensa, pritom falio mu je samo jedan jard trčanjem da zabeleži svoju sedmu utakmicu sa 200 jardi ili više na zemlji (to bi bio novi NFL rekord). Odbrana je, pre svega protiv dodavanja, bila na visokom nivou pošto su Bilsima dozvolili samo 155 jardi kroz vazduh i nisu primili tačdaun dodavanjem.

5. BAFALO BILS (3-1)

 

 

Bilo je ovo katastrofalno izdanje Bilsa i skoro da ništa nije funkcionisalo u sve tri faze igre. Džoš Alen (16/29, 180 jardi) nije uspeo da pronađe konekciju sa svojim hvatačima, koji su imali nekoliko ispuštenih dodavanja. Pritom, Alen je bio sekovan tri puta, dok je napad proizveo samo 12 prvih daunova i uspeli su da postignu svega 10 poena.

Ovaj poraz je prekinuo niz od 43 utakmice zaredom bez poraza od 10 poena ili više, što je bio najduži aktivni niz u NFL i šesti najduži u Superboul eri.

6. TAMPA BEJ BAKANIRS (3-1)

Nedelju dana nakon što su se obrukali protiv Bronkosa, Bakanirsi su uspeli da (ponovo) pregaze Filadelfija Iglse.

Tampa Bej je imao odličnu egzekuciju na obe strane lopte na samom startu ovog duela. Ofanzivno su postigli 24 poena zaredom, dok odbrana nije dozvolila niti jedan jard Filadelfiji u prvoj četvrtini.

Bejker Mejfild (30/47, 347 jardi i ukupno tri tačdauna) je bio odličan i sjajno je distribuirao loptu svojim saigračima (osam različitih hvatača je uhvatilo makar jedno dodavanje). Na drugoj strani lopte, Lavonte Dejvid je ponovo pokazao zašto je i dalje jedan od najboljih lajnbejkera u ligi. Dejvid je meč završio sa osam obaranja, dva seka i dva obaranja za gubitak jardi.

7. PITSBURG STILERS (3-1)

Obećavajući početak sezone za Stilerse je blago usporen iznenađujućim porazom od strane Koltsa u meču ispunjen greškama ekipe iz Pitsburga.

Najbolja odbrana u ligi nije imala rešenje za rezervnog kvoterbeka Džoa Flaka i dobro trčanje Koltsa (133 jarda na zemlji).

Iako su imali dve izgubljene lopte, napad Stilersa predvođen Džastinom Fildsom (22/34, 312 jardi i ukupno tri tačdauna) je izgledao veoma dobro. Imali su 404 jarda (od kojih je Filds sam imao 367 jardi) i bili veoma efikasni u crvenoj zoni.

Deluje da su Stilersi pronašli svog novog franšiznog kvoterbeka.

8. HJUSTON TEKSANS (3-1)

Ponovo su se provukli kroz iglene uši na putu do pobede Hjuston Teksansi. Bio je neophodan impresivan poslednji posed na samom kraju meča da zabeleže pobedu, ali kada je bilo najbitnije Si Džej Straud je isporučio.

Straud (27/40, 345 jardi i dva tačdauna) je imao veoma dobar meč, ali zvezda ove utakmice je bio Niko Kolins.

Hvatač Teksansa je meč završio sa 12 hvatanja (rekord u njegovoj karijeri) za 151 jard i nakon četiri kola predvodi NFL u uhvaćenim jardima sa 489 jardi.

9. GRIN BEJ PEKERS (2-2)

Povratak Džordana Lava je više odmogao nego pomogao Pekersima, makar u prvom poluvremenu. Bilo je neophodno Lavu (32/54, 389 jardi i četiri tačdauna) da pronađe svoj ritam, o tome govori činjenica da je imao dva od svoja tri presečena dodavanja u prvih 30 minuta igre. Ipak, kvoterbek Pekersa je igrao sve bolje i bolje kako je utakmica tekla, ali ostatak ekipe nije isporučio. Grin Bej kao tim je imao pet ispuštenih dodavanja, dva promašena šuta za tri poena, dva izgubljena poseda nakon neuspešnog pokušaja na četvrtom daunu i jedan izgubljen fambl. Na sve to, iako je odbrana imala osvojene lopte, u većini meča su bili veoma loši u pokrivanju, sa traljavom tehnikom obaranja i velikim brojem prekršaja.

10. SAN FRANCISKO FORTINAJNERS (2-2)

Prekopotrebna pobeda za Fortinajnerse, ali je ekipa ponovo doživela peh zbog povreda Džordža Kitla i Freda Vornera.

Kitl (četiri hvatanja, 45 jardi i tačdaun) je uspeo da se vrati na teren, dok se Fred Vorner nije vraćao na utakmicu nakon poluvremena. Odbrana je bila izuzetna sa tri osvojene lopte, šest sekova i upravo je Vorner imao presečeno dodavanje koje je vratio za tačdaun. Na drugoj strani lopte, Džordan Mejson (24 nošenja, 123 jarda i tačdaun) maksimalno koristi svoju priliku u odsustvu Kristijana Mekefrija koji cilj povratak na teren početkom novembra. Ovo je bila treća utakmica sa 100 ili više jardi trčanjem za Mejsona ove sezone.

11. SIJETL SIHOKS (3-1)

 

 

Ovo je bio zapravo prvi test za Sijetl Sihokse i Majka MekDonalda ove sezone, ispit na koji nisu uspeli da reše. Već su na poluvremenu imali dvocifren deficit, jednostavno nisu uspeli da isprate ofanzivni tempo Lajonsa. Napad je proradio u drugom poluvremenu, dok je motor ekipe kroz čitav meč bio Kenet Voker (116 jardi sa linije skrimidža i tri tačdauna). Odbrana nije imala ikakve šanse da zaustavi napad protivnika, pogotovo ako uzmemo u obzir veliki broj povreda koji su imali pred ovaj meč.

12. VAŠINGTON KOMANDERS (3-1)

Malo ljudi je verovalo da će Komandersi nakon prva četiri kola biti jedna od najboljih ekipa u NFC. Ali, nakon tri uzastopne pobede, Vašington deluje kao tim koji, ne samo da može da se pronađe u plej-ofu, već čak i da osvoji svoju diviziju. Savršena ofanzivna egzekucija tokom čitavog meča je rezultirala u tome da Komandersi postignu 42 poena, osvoje 449 jardi u napadu i na kraju meč završe sa 29 prvih daunova (samo su Bengalsi imali više ove sezone na jednom meču). Džejden Denijels je kompletirao 82,1% svojih dodavanja u prve četiri utakmice u sezoni, što je novi NFL rekord.

13. INDIJANAPOLIS KOLTS (2-2)

Nakon odličnog prvog poseda i postignutog tačdauna, kvoterbek Entoni Ričardson je doživeo povredu desnog kuka i morao je da napusti teren. Njega je zamenio Džo Flako, koji je uspeo da isporuči i donese pobedu Koltsima.

Flako (16/26, 168 jardi i dva tačdauna) je pokazao svoje liderstvo i iskustvo na ovoj partiji, pogotovo na trećem pokušaju (Koltsi su bili 8-15 na trećem daunu).

Džonatan Tejlor (108 jardi sa linije skrimidža) i Majkl Pitmen mlađi (113 jardi hvatanjem) su bili odlični na ovom meču.

14. ATLANTA FALKONS (2-2)

Iako nisu postigli ofanzivni tačdaun, Atlanta je uspela da postigne 26 poena zbog odbrane i specijalnog tima.

Za sada, napad nije kliknuo kako su mnogi zamisli jer imaju samo pet ofanzivnih tačdaunova uz pet izgubljenih lopti za sada.

Troj Anderson je bio najbolji igrač na ovoj utakmici. Lajnbejker Falkonsa je meč završio sa 17 obaranja, jednim obaranjem za gubitak jardi i defanzivnim tačdaunom.

Jangue Ku je doneo pobedu Atlanti, šutem za tri poena sa udaljenosti od 58 jardi u poslednjim sekundama meča. Falkonsi su uspeli prvi put od 2004. godine da pobede bez postignutog ofanzivnog tačdauna.

15. NJU ORLEANS SEINTS (2-2)

Nakon eksplozivnog starta sezone, napad Seintsa je poprilično usporio u poslednja dva kola. Retko kada se dešava da ekipa izgubi meč nakon što postigne 24 poena i ne primi tačdaun u napadu, ali to se upravo desilo Nju Orleansu. Iako su bili bolji u skoro svakoj statističkoj kategoriji, Seintsi su zbog sopstvenih grešaka izgubili ovaj meč. Dve izgubljene lopte su koštale Nju Orleans čak 14 poena, veliki broj prekršaja i činjenica da su izgubili Tajsoma Hila (dva postignuta tačdauna) u drugoj četvrtini zbog povrede su glavni razlozi za poraz Seintsa.

16. FILADELFIJA IGLS (2-2)

Bilo je teško zamisliti da će Iglsi uspeti da zabeleže pobedu protiv Bakanirsa zbog velikog broja povreda (Ej Džej Braun, Devonta Smit i Lejn Džonson nisu igrali), ali je bilo poprilično loše izdanje Filadelfije. U prve četiri utakmice ove sezone, Iglsi su dozvolili 347 jardi i 20 poena protivnicima u prvim četvrtinama, dok su u napadu osvojili samo 161 jard i nisu uspeli da postignu poen.

Džejlen Hurts (18/30, 158 jardi i tačdaun) je ponovo imao izgubljenu loptu. Od starta prethodne sezone, Hurts ima 27 izgubljenih lopti, što je četiri više od bilo kog drugog igrača.

17. ČIKAGO BERS (2-2)

Deluje da polako pronalaze svoj ofanzivni ritam Bersi, ali moraju da nastave da forsiraju trčanje. Čikago je na ovom meču imao 131 jard na zemlji uz dva postignuta tačdauna. Kejleb Vilijams (17/23, 157 jardi i tačdaun) je napravio pomak u svojoj igri i na ovom meču nije imao izgubljenu loptu. Odbrana je ponovo bila sjajna sa dve osvojene lopte, tri seka, šest kvoterbek udaraca i sedam obaranja za gubitak jardi.

18. DALAS KAUBOJS (2-2)

Pirova pobeda za Dalas Kaubojse u divizijskom okršaju protiv Njujork Džajantsa. Iako jesu zabeležili trijumf u jednoj tesnoj utakmici, koja je bila rešena u poslednjem posedu, Kaubojsi su ostali bez dvojice od svojih najboljih defanzivnih igrača. Majka Parsons (desni skočni zglob) će propustiti makar sledeće kolo (potencijalno dva meča), dok će Demarkus Lorenc (desno stopalo) odsustvovati makar mesec dana zbog svoje povrede. Odbrana Dalas nije dozvolila tačdaun na ovoj utakmici, sveli su Džajantse na samo 26 jardi trčanjem i u poslednjem napadu protivnika meč rešila presečenim dodavanjem.

Sa druge strane lopte, napad je uradio dovoljno da pogura tim do pobede. Dak Preskot (22/27, 221 jard i dva tačdauna) je zabeležio 13. uzastopnu pobedu protiv Džajantsa (samo Bob Gris ima više uzastopnih protiv jedne ekipe u istoriji lige).

19. NJUJORK DŽETS (2-2)

Istina je da su Džetsi igrali protiv odlične

odbrane u skoro nemogućim uslovima, ali pored svega toga nema opravdanja za veoma slabo izdanje napada u porazu kod kuće. Ofanzivno, ekipa iz Njujorka, skoro ništa nije pokazala. Džetsi su imali više prekršaja (10) nego postignutih poena (devet). Ofanzivna linija je odigrala svoju najgoru partiju dozvolivši pet sekova i ogroman broj pritisaka. Ovo je tek peti put u njegovoj karijeri da napad koji predvodi Eron Rodžers nije uspeo da postigne tačdaun na meču. Igra na zemlji nije bila faktor na meču, jer su imali samo 64 jarda trčanjem.

20. LOS ANĐELES ČARDŽERS (2-2)

Novi trener, nova sezona, ali ista priča za

Čardžerse u duelima protiv Čifsa. U poslednjih 19 mečeva, ekipa iz Los Anđelesa je samo tri puta uspela da pobedi Kanzas Siti, iako su skoro svaki put bili na posed ili manje zaostatka.

Odbrana je uradila i više nego dovoljno, sa dve osvojene lopte i samo 17 primljenih poena.

Napad je opet zakazao, pogotovo igra na zemlji. Čardžersi su drugu utakmicu zaredom imali manje od 65 jardi trčanjem, dok Džastin Herbert (16/27, 179 jardi i tačdaun) nije uradio dovoljno da izdigne svoju ekipu do pobede.

21. SINSINATI BENGALS (1-3)

Da li će ova pobeda uliti novo samopouzdanje i preokretuti sezonu za ekipu iz Sinsinatija? Moguće, vreme će nam to pokazati, ali svakako je bio neophodan trijumf za Bengalse.

Napad izgleda sve bolje i bolje, u poslednje tri utakmice u proseku postižu 30,6 poena. Džo Buro (22/31, 232 jarda i dva tačdauna) je bio standardno dobar, dok je napad trčanjem (141 jard, 4,5 jardi po nošenju) bio glavna snaga Sinsinatija na ovo meču. Odbrana je i dalje veoma upitna, jer je dozvolila 375 jardi i čak 70 ofanzivnih akcija Pantersima.

22. LAS VEGAS REJDERS (2-2)

Nema Devantea Adamsa, nema Maksa  Krozbija, nema problema za Rejderse?

Uprkos velikom broju povreda, Las Vegas je uspeo da pronađe način i zabeleži pobedu protiv Braunsa.

Rejdersi su napokon videli neki potencijal u svojoj igri na zemlji. Bila je potrebna brzina i raznolikost, ali na kraju su meč završili sa 152 jarda trčanjem, dva tačdauna i čak sedmorica različitih igrača je imalo makar jedno nošenje (podsetnik, da su Rejdersi imali ukupno 153 jarda na zemlji u prve tri utakmice).

Odbrana je takođe bila odlična i nemilosrdna, zabeleživši tri seka i čak 11 kvoterbek udaraca.

23. DENVER BRONKOS (2-2)

 

 

Bilo je izuzetno ružno, dosta neefikasno i na momente jednostavno tužno (Bo Niks je na poluvremenu imao minus sedam jardi dodavanjem), ali uprkos svemu tome Denver je na kraju izvukao pobedu. Na ledjima sjajne odbrane i dobre igre trčanjem, Bronkosi su uspeli da zabeleže drugu pobedu ove sezone. Odbrana je primila samo devet poena, naterala Džetse da pantuju sedam puta i vršila je odličan pritisak (imali su pet sekova i 14 kvoterbek udaraca).

24. NJUJORK DŽAJANTS (1-3)

Uprkos jednoj dobroj i stabilnoj igri tokom većine meča, Džajantsi nisu uspeli da izvuku pobedu protiv divizijskoj rivala i taj način su doživeli 14. poraz u poslednjih 15 susreta protiv Kaubojsa.

Denijel Džouns (29/40, 281 jard i presečeno dodavanje) je bio sasvim solidan na ovoj utakmici, ali ipak napad nije uspeo da postigne tačdaun na ovom meču. Nedostatak egzekucije u crvenoj zoni je jedan od razloga za poraz, mada moram spomenuti da je napad na zemlji baš zakazao u ovom susretu. Džajantsi su, protiv najgore odbrane protiv trčanja, imali svega 26 jardi na zemlji i samo četiri prva dauna trčanjem.

Novajlija Malik Nejbers (12 hvatanja, 115 jardi) je nastavio da briljira i da ruši rekorde na startu svoje NFL karijere. Postao je prvi novajlija, od Odela Bekama mlađeg, sa 100 ili više jardi hvatanjem u takozvanim “primetime” utakmicama protiv Kaubojsa.

25. LOS ANĐELES REMS (1-3)

Povrede, izgubljene lopte i neefikasnost u crvenoj zoni su glavni razlozi za poraz Remsa. Ekipa iz Los Anđelesa je uspela konstantno da pomera lance i prelazi na polovinu protivnika (imali su više jardi i prvih daunova od Bersa), ali kada je bilo neophodno da se postigne tačdaun, Remsi su morali da se zadovolje šutem za tri poena. Kajren Vilijams (104 jarda sa linije skrimidža) nastavlja da igra na visokom nivou, uspeo je postigne tačdaun u svojoj sedmoj uzastopnoj utakmici (drugi najduži niz u istoriji Remsa od 1970. godine).

26. ARIZONA KARDINALS (1-3)

Iako su pokazali u nekim momentima svoj puni potencijal, Kardinalsi moraju da igraju mnogo konstantnije pre svega u napadu da bi imali bilo kakve šanse da zabeleže pobede ove sezone.

Nakon što su sjajno otvorili meč sa tačdaunom, u sledećih pet poseda Arizona je četiri puta pantovala i jednom predala loptu nakon neuspešnog pokušaja na četvrtom daunu. Marvin Herison mlađi (četiri hvatanja, 45 jardi i tačdaun) je ponovo nestao nakon prve četvrtine, dok napad generalno nije mogao da isprati ofanzivnu eksploziju Komandersa koji su napravili seriju 27 uzastopnih poena.

27. KLIVLEND BRAUNS (1-3)

Novo kolo, novo ispodprosečno izdanje i novi neuspeh za ekipu iz Klivlenda. Uprkos odličnom startu i dvocifrenom prednošću posle prve četvrtine, Braunsi ipak na kraju nisu uspeli da zabeleže pobedu. Dešon Votson (24/32, 176 jardi, jedan tačdaun i jedno presečeno dodavanje) je bio solidan, ali ostatak ekipe nije isporučio. Ofanzivna linija je dozvolila čak 16 kvoterbek pritisaka, Amari Kuper je ispustio dodavanje koje je na kraju bilo presečeno. Hopkins je promašio šut za dodatni poen, dok je odbrana dozvolila 152 jarda na zemlji.

28. KAROLINA PANTERS (1-3)

Drugu nedelju zaredom, napad Karoline izgleda mnogo bolje od kako je kvoterbek Endi Dalton. Pantersi su imali više jardi u napadu od Bengalsa i sve vreme su bili u igri. Dalton (25/40, 220 jardi i dva tačdauna) pruža stabilnost i liderstvo u napadu Karoline, dok su na ovom meču mogli da se oslone i na igru trčanjem. Čuba Habard je drugi meč zaredom imao preko 100 jardi trčanjem, dok je novajlija na poziciji hvatača Eksejvijer Leget imao 66 jardi hvatanjem i uhvatio svoj prvi tačdaun u NFL.

29. TENESI TAJTANS (1-3)

Stigli su do prve pobede Tajtansj ove sezone i to pod dirigentskom palicom Mejsona Rudolfa. Nekadašnji kvoterbek Stilersa je zamenio Vila Levisa (25 jardi i jedno presečeno dodavanje) koji je povredio desno rame. Rudolf (9/17, 85 jardi) nije odigrao ništa posebno, ali nije imao izgubljenu loptu. Napad na zemlji je bio poprilično delotvoran sa 142 jarda trčanjem uz dva tačdauna. Ovo je prvi put da su Tajtansi postigli 30 ili više poena na meču još od 17. kola 2021. godine kada su upravo pobedili Majami Dolfinse.

30. MAJAMI DOLFINS (1-3)

Dosta muka u napadu imaju Dolfinsi kada Tua Tagovailoa nije startni kvoterbek. Tajler Hantli (14/22, 96 jardi) je menjao Tagovailou na ovom meču i napad je imao svega 180 jardi (veliki deo toga je bio u poslednjoj deonici) i 12 postignutih poena. Ofanzivna linija je bila u potpunosti pobeđena na ovom susretu, prosto nisu uspeli da stvaraju rupe za svoje trkače, bili su kompletno nadjačani i dozvolili su sedam obaranja za gubitak jardi.

31. NJU INGLAND PETRIOTS (1-3)

 

 

Ova utakmica je bila najbolji pokazatelj koliko talenta nedostaje Petriotsima u napadu. Tokom većine meča, Nju Ingland se mučio da pomera lance i delovali su dosta anemično u napadu. Bili su neefikasni na trećem daunu (5-16) uz sve to imali su i tri izgubljene lopte. Igra na zemlji je ispod proseka, pritom Ramondre Stivenson imali veliki sa izgubljenim loptama (imao je fambl na svakom meču do sada).

Samo je pitanje vremena kada će Džejkobija Briseta zameniti novajlija Drejk Mej. Ne očekujem velike promene u napadu kada bude startovao Drejk Mej, ali makar on ima sposobnost i talenat da napravi neku vrstu ofanzivne iskre koja može da podigne Petriotse.

32. DŽEKSONVIL DŽEGUARS (0-4)

Da li već sada možemo da otpišemo Džeksonvil Džeguarse iz plej-of konverzacije? U suštini, da. Jedna ekipa je uspela da izbori plej-of učešće nakon što je sezonu započela sa četiri uzastopna poraza (San Diego Čardžersi, 1992. godine). Ono šta je poražavajuća činjenica, je ta da uprkos tome što su odigrali svoj najbolji meč u sezoni, Džeguarsi nisu uspeli da se odbrane u poslednjim sekundama meča i na taj način izgubili ovu utakmicu.

Sve je veći pritisak na Trevoru Lorencu (18/33, 169 jardi i dva tačdauna) da počne da igra kao franšizni kvoterbek, jer je ponovo imao utakmica sa ispod 60% kompletiranih dodavanja i manje od 220 jardi kroz vazduh.