Vesti iz NFL

NFL POWER RANKING #3: Dominantni Bilsi, savršeni Stilersi i depresivni Džeguarsi

komentari (0)

Izvor: Vanja Milićević

24.09.2024 13:29
NFL Tanjug/AP Photo/Adrian Kraus/Name/ Steven Senne
NFL

Dok se polako (ali i nevoljno) opraštamo od leta, dok posmatramo kako nam sunce sve kraće pravi društvo u toku dana, dok nam lišće tone u dubok san i dok se jesen polako budi, bilo je pravo uživanje ispratiti NFL mečeve tog divnog septembarskog popodneva. Takvo popodne kakvo samo septembar može da proizvede kada se leto vratilo na još jedan dan ispunjen snovima i glamurom.

Treće kolo je svakako ispunilo snove nekim ekipama, drugima donelo dozu glamura, dok su neki navijači bili tužniji izdanjem svojih cenjenih franšiza nego odlaskom leta. Upečatljivo kolo zaista, ovoga puta bez skorigamija, ali sa dosta iznenađujućih rezultata. Dobrodošli u novo izdanje Vanjinog Power ranking-a!

1. KANZAS SITI ČIFS (3-0)

Iznova, iznova i iznova iako ne igraju svoj najbolji fudbal, Čifsi pronalaze načine da zabeleže pobede ove sezone. Ovoga puta, odbrana je bila ta koja je iskoračila. Čifsi su dozvolili samo tri poena u drugom poluvremenu Falkonsima i kada je bilo najvažnije u poslednjoj deonici uspeli su da se odbrane u sopstvenoj crvenoj zoni i ne dozvole niti jedan poen protivniku. Patrik Mahoums (26/39, 217 jardi i dva tačdauna) je odigrao dovoljno dobro da stavi svoju ekipu u poziciju da pobede, iako je opet imao presečeno dodavanje (četvrto ove sezone). Raši Rasi (12 hvatanja, 110 jardi i tačdaun) nastavlja da igra na visokom nivou, dok je Kanzas Siti imao dobru produktivnost od svojih trkača (128 jardi na zemlji) iako nisu mogli da računaju na Ajzeju Pačeka zbog povrede.

2. BAFALO BILS (3-0)

Apsolutna dominacija Bilsa na domaćem terenu protiv Džeguarsa. Bafalo je odigrao savršeno u prvom poluvremenu na obe strane lopte. U napadu, postigli su pet tačdaunova u prvih pet poseda, dok je odbrana dozvolila samo tri poena protivniku. Džoš Alen (23/30, 263 jarda i četiri tačdauna) je bio nezaustavljiv i zabeležio je svoj 11. meč sa četiri tačdauna ili više, na taj način se izjednačio sa Džimom Kelijem sa najviše takvih mečeva u istoriji Bilsa. Čak 10 različitih igrača je uhvatilo makar jedno dodavanje. Ovo je prvi put od 2011. godine da su Bilsi u prva tri kola na svakom meču postigli 30 ili više poena.

3. MINESOTA VAJKINGS (3-0)

Magična sezona Vajkingsa se nastavlja, nakon što su deklasirali Teksanse kod kuće i stavili svima do znanja da će biti ozbiljna pretnja u nacionalnoj fudbalskoj konferenciji. Sem Darnold (17/28, 181 jard i četiri tačdauna) je opet bio sjajan i sada predvodi NFL po broju tačdaunova dodavanjem. Eron Džouns je imao 148 jardi sa linije skrimidža uz tačdaun, dok je odbrana koju predvodi defanzivni koordinator Brajan Flores ugušila napad Hjustona.

Minesota je imala dve osvojene lopte, pet sekova, devet obaranja za gubitak jardi i dozvolili su samo jedan tačdaun na ovom meču.

Ovo je bila najubedljivija pobeda za Vajkingse još od 2019. godine.

4. PITSBURG STILERS (3-0)

 

 

Da, Stilersi su ponovo pobedili zahvaljujući njihovoj odbrani, ali mora da se skrene pažnja i pohvali Džastin Filds.

Nekadašnji kvoterbek Čikago Bersa (više o njima kasnije) je odigrao svoj najbolji meč u dresu Pitsburga. Filds (25/32, 245 jardi i tačdaun) je pokazao neverovatan napredak u procesuiranju igre iz džepa, kao i u čitanju odbrane. Bio je smiren, precizan i ono šta je najvažnije donosio je dobre odluke. Sa druge strane lopte, odbrana Stilersa nastavlja da pokazuje zašto je najbolja u ligi. Zatvorili su trčanje Čardžersima, dozvolivši im samo 61 jard uz to su zabeležili i pet sekova. Dozvolili su samo 26 poena u tri utakmice, njihov najbolji učinak od 2007. godine.

5. GRIN BEJ PEKERS (2-1)

Ko god je sumnjao (JA) u sposobnosti Malika Vilisa da bude startni kvoterbek u ligi je grdno pogrešio. Vilis (13/19, 202 jarda dodavanjem, 73 jarda trčanjem i dva tačdauna) je pravi pokazatelj da često za uspeh u NFL zavisite od ekipe koja vas odabere na draftu. Pod vodstvom Meta LeFlera u ove dve utakmice, Malik Vilis je izgledao sigurno, pribrano, precizno u džepu i igrao je sa mnogo većim samopouzdanjem. Uspeo je da kompletira tri dodavanja za 30 ili više jardi na utakmici i meč je završio sa paser rejtingom od 120,9. Uz to, mladi kvoterbek je predvodio svoj timu u istrčanim jardima. Treba pohvaliti i odbranu, koja je treći meč zaredom imala tri osvojene lopte, uz to su imali i osam sekova što je najviše na jednom meču za Pekerse od 2015. godine.

6. FILADELFIJA IGLS (2-1)

Uprkos veoma upitnom pozivu akcija, čudnim odlukama glavnog trenera Nika Sirijanija i izgubljenim loptama Džejlena Hurtsa, Iglsi su uspeli da ukradu pobedu u Nju Orleansu. Najzaslužniji za trijumf su bili Sejkvon Barkli, Dalas Gadert i odbrana Filadelfije.

Barkli je imao 156 jardi sa linije skrimidža,  dva tačdauna i trenutno je jedan od favorita za MVP nagradu. Dalas Gadert je imao monstruoznu partiju sa 10 hvatanja za 179 jardi i ključnim potezom koji je omogućio Iglsima da postignu tačdaun na kraju meča.

Odbrana je ugasila najbolji napad u ligi, svela ih na samo 12 poena i na kraju imala presečeno dodavanje koje je stavilo tačku na meč.

7. NJU ORLEANS SEINTS (2-1)

Delovalo je da su Seintsi u ovaj meč ušli pomalo nespremno, mekano i bez ideje u napadu. Nju Orleans nije uspeo da uspostavi svoj ofanzivni identitet, pogotovo je nedostajala igra na zemlji (89 jardi, 3,1 jard po nošenju). Dosta je uticala povreda startnog centra Erika Mekoja na samom početku meča. Odbrana ih je držala u životu tokom većine utakmice, pogotovo u prvom poluvremenu kada su imali dve osvojene lopte, dva seka i iznudili promenu poseda. Ali ipak je i ona popustila na kraju meča kada je dozvolila dve akcije dugačke 60 jardi ili više.

8. HJUSTON TEKSANS (2-1)

Kompletno su bili nadigrani Teksanse u ovonedeljnom porazu, a glavni razlog za to je nekonstantna igra u napadu. Loša ofanzivna egzekucija, veliki broj prekršaja i generalno ispodprosečna igra ofanzivne linije su glavni razlozi zašto se muče u napadu Teksansi. Osetio se izostanak Džoa Miksona na ovom susretu, pošto je Hjuston imao samo 38 jardi na zemlji.

Si Džej Straud (20/31, 215 jardi i tačdaun) je bio izuzetno neefikasan na utakmici, uz to je imao dve izgubljene lopte. Ofanzivni koordinator Bobi Slovik mora da pronađe mnogo bolji balans i rešenje za igru trčanjem, ako Teksanse misle da ispune svoj puni potencijal ove sezone.

9. TAMPA BEJ BAKANIRS (2-1)

Nakon što su odlično započeli sezonu sa dve pobede, deluje da su Bakanirsi izgubili sav momentum nakon veoma slabog izdanja kod kuće u porazu od Bronkosa. Bakanirsi ponovo nisu imali dobar balans u napadu i brzo su odustali od trčanja (16 nošenja, 91 jard) iako su imali solidan uspeh na zemlji.

Oslonili su se previše na Bejkera Mejfilda (25/33, 163 jarda i tačdaun) koji nije isporučio ovoga puta, pritom nije sve njegova krivica jer se ofanzivna linija dosta mučila na ovom meču dozvolivši sedam sekova.

Na ovom susretu nismo videli Vitu Veu, Kalajdžu Kensija i Entona Vinfilda mlađeg zbog povreda i poprilično se osetio njihov izostanak jer se odbrana Bakanirsa mučila da konstantno zaustavi napad Denvera.

10. DETROIT LAJONS (2-1)

 

 

Detroit Lajonsi su se previše udaljili od svog identiteta u prošlonedeljnom porazu od Tampa Bej Bakanirsa. Nije im trebalo dugo da ponovo uspostave svoj stil igre u meču protiv Kardinalsa. Lajonsi su trčali čak 43 puta za 187 jardi i na taj način uspeli da kontrolišu tempo igre.

Džered Gof (18/23, 199 jardi i dva tačdauna) je bio bolji ovoga puta, ali je ponovo imao presečeno dodavanje i dosta sreće da je samo bilo to jedno. Odbrana je iskoračila na jedan veliki način, pošto je dozvolila svega tri poena u drugom poluvremenu i bila sjajna u zaustavljanju protivnika na trećem i četvrtom pokušaju.

Ejden Hačinson je ponovo zabeležio sek i sada predvodi ligu sa 6,5 sekova u prve tri utakmice.

11. SIJETL SIHOKS (3-0)

Bilo je ružno, mukotrpno i traljavo ali na kraju dana najvažnije jeste da su Sihoksi trijumfovali i tako započeli sezonu sa tri uzastopne pobede. Napad je izgledao van ritma sa velikim brojem prekršaja (11), dve izgubljene i dve četvrtine bez postignutih poena. Zek Šarbone je bio najbolji ofanzivni igrač sa 107 jardi sa linije skrimidža i dva tačdauna.

Odbrana, pod vodstvom Majka MekDonalda, je bila ta koja nametnula svoju volju nad protivničkim napadom i donela trijumf. Sihoksi su dozvolili samo tri poena, imali šest sekova i 12 kvoterbek udaraca.

12. BALTIMOR REJVENS (1-2)

Malo je falilo da Rejvensi ponovo prokockaju dvocifrenu prednost u poslednjoj četvrtini, ali im Lamar Džekson i Derik Henri nisu to dozvolili.

Džekson i Henri su kombinovano imali 238 jardi na zemlji i tri tačdauna trčanjem, delovali su nezaustavljivo za odbranu Dalasa. Iako su izgledali kao Superboul kandidati u prve tri četvrtine, sve je to umalo palo u vodu zbog izuzetno lošeg izdanja odbrane i specijalnog tima u poslednjoj deonici. Veliki broj prekršaja, nedisciplinovane odbrane protiv dodavanja ih je umalo koštalo pobede.

Baltimor Rejvensi još uvek nisu preokrenuli svoju sezonu, ali to bi mogli da učine pobedom protiv Bilsa u sledećem kolu.

13. NJUJORK DŽETS (2-1)

Sav fokus je bio na Eronu Rodžersu pred početak ovog susreta, ipak je poslednji put odigrao svega četiri akcije na Metlajf stadionu. Ovoga puta, na radost svih fanova Džetsa, ne samo da je Rodžers odigrao ceo meč, već je ličio na Erona Rodžersa iz najboljih dana.

Kvoterbek Džetsa je bio briljantan (27/35, 281 jard i dva tačdauna), osam različitih igrača je uhvatilo makar dva dodavanja, dok je tandem trkača Bris Hol i Brejlon Alen imao 155 jardi sa linije skrimidža.

Ovo je bila prva pobeda Džetsa kod kuće protiv Nju Ingland Petriotsa od 2015. godine.

14. SAN FRANCISKO FORTINAJNERS (1-2)

Izgubiti protiv divizijskog rivala, koji ima još veći problem sa povredama od tebe, uprkos činjenici da si vodio dvocifrenom razlikom u poslednjoj deonici će sigurno ostaviti gorak ukus u ustima Fortinajnersa. Ekipa San Franciska je doživela totalni kolaps, pre svega defanzivno, kada su primili 13 uzastopnih poena u četvrtoj četvrtini i na taj način poklonili pobedu Remsima.

Napad je uradio i više nego dovoljno, uprkos velikom broju povreda (Džordž Kitl, Dibo Semjuel i Kristijan Mekefri nisu igrali), da obezbedi pobedu. Brok Pardi (22/30, 292 jarda, tri tačdauna i paser rejting od 137,1) je bio sjajan, dok je Džavan Dženings (11 hvatanja, 175 jardi i tri tačdauna) odigrao najbolji meč u svojoj NFL karijeri. Dženings je postao prvi hvatač Fortinajnersi sa tri uhvaćena tačdauna na meču još od 2001. godine (Terel Ovens).

15. VAŠINGTON KOMANDERS (2-1)

 

 

Istorijsko veče za novajliju Džejdena Denijelsa u pobedi Komandersa protiv Bengalsa na gostovanju. Nekadašnji Hajzmenov osvajač je meč završio sa 91,3% kompletiranih dodavanja, što je novi rekord franšize i najbolji procenat kompletiranih dodavanja za novajliju u istoriji lige. Denijels je imao 254 jarde kroz vazduh i ukupno tri tačdauna.

16. LOS ANĐELES ČARDŽERS (2-1)

Nakon okršaj protiv Stilera, za Čardžerse je bio veći problem ogroman broj povreda iz tog susreta nego sam poraz. Džastin Herbert (12/18, 125 jardi i tačdaun) je obnovio povredu desnog skočnog zgloba i morao je da propusti većinu poslednje četvrtine. Nakon njegovog izlaska iz igre, Čardžersi nisu uspeli da osvoje novi prvi daun i bili bez ikakve šanse da zabeleže pobedu. Igra na zemlji nije postojala (20 nošenja za 61 jard), uz sve to oba startna ofanzivna tekla (Rašon Slejter i Džo Alt) su doživeli povrede. Ekipu iz grada anđela, sa dugačkim spiskom povreda, očekuje veoma važan meč protiv divizijskih rivala Kanzas Siti Čifsa u narednom kolo.

17. ATLANTA FALKONS (1-2)

Falkonsi su imali svoje šanse na kraju meča da ponovo imaju pobedonosni posed, ali ovoga puta egzekucija u crvenoj zoni nije bila dovoljno dobra.

Atlanta se mučila u crvenoj zoni u poslednja dva poseda, kada je morala da preda loptu nakon neuspešnog pokušaja na četvrtom daunu i bio je dosta upitan poziv akcija ofanzivnog koordinatora Zeka Robinsona. Napad nije uspostavio igru na zemlji, utakmicu su završili sa 82 jarda i 3,3 jarda po nošenju.

Uprkos veoma dobrom kvoterbeku i elitnim talentom na toj strani lopte, Falkonsi su jedna od najgorih ekipa na trećem pokušaju ove godine (6-27).

18. ARIZONA KARDINALS (1-2)

Nakon što su izgledali nezaustavljivo u napadu u prva dva kola (34,5 poena i 379,5 jardi po meču), Kardinalsi su se vratili u realnost. Arizona je imala sjajan prvi posed koji su krunisali tačdaunom, ali nakon toga su se dosta mučili da pomeraju lance. Nakon tih poena, Kardinalsi su imali svega 11 prvih daunova u ostatku meča, pritom dosta je falila igra trčanjem jer su imali samo 77 jardi na zemlji.

19. DALAS KAUBOJS (1-2)

Nastavljaju se muke Dalas Kaubojsa na liniji skrimidža. Dalas u dva uzastopna poraza ne uspeva da uspostavi igru na zemlji (59,5 jardi po meču), dok je sa druge strane odbrana dozvolila 464 jarde trčanjem protivnicima. Zbog loše odbrane protiv trčanja, Kaubojsi ne mogu da uspostave konstantan pritisak na protivničkog kvoterbeka i Majka Parsons je maltene bio nevidljiv na ovom meču. Napad nije bio faktor do četvrte četvrtine za Dalas, kada je napokon Dak Preskot (28/51, 379 jardi i dva tačdauna) proradio i uspeo da ostvari konekciju sa svojim hvatačima, što je završetak meča učinio dosta zanimljivijim.

Sreća za Dalas da u sledećem kolu igraju protiv divizijskog rivala Njujork Džajantsa, protiv kojih Preskot ima 12 uzastopnih pobeda.

20. LOS ANĐELES REMS (1-2)

Uprkos činjenici da su gubili 14 poena razlike u prvom poluvremenu, da su bili bez Puke Nakue i Kupera Kapa, Metju Steford i Los Anđeles Remsi su uspeli da izvedu savršen povratak i na kraju zabeleže prvu pobedu u sezoni.

Kajren Vilijams (116 jardi sa linije skrimidža i tri tačdauna) je bio nezaustavljiv na ovom meču, dok je Metju Steford (16/25, 221 jard i tačdaun) uspeo da pomera lance i iznova stavljao svoju ekipu u najbolju situaciju da poentiraju.

Osećali su momenat hitnosti igrači Remsa, kao i njihov trener Šon Mekvej kojem je ovo bio prvi put da započinje sezonu sa dva poraza. Ali, sigurnom igrom i dobrom egzekucijom na obe strane lopte na kraju meča Remsi su uspeli da upišu prvu pobedu u sezoni.

21. NJUJORK DŽAJANTS (1-2)

Da li je ova pobeda ta koja će pokrenuti ekipu iz Njujorka to ćemo uskoro saznati, ali je svakako pokazatelj da su Džajantsi sposobni da igraju kvalitetan fudbal. Iako su veoma loše otvorili meč (sa izgubljenom loptom i primljenim tačdaunom u prvoj akciji Klivlenda), Džajantsi su nisu klonuli duhom i pokazali su veliku otpornost.

Denijel Džouns (24/34, 236 jardi i dva tačdauna) je drugi meč zaredom odigrao izuzetno dobro i bez izgubljene lopte, ali glavna zvezda napad je Malik Nejbers. Novajlija sa univerziteta LSU je ponovo bio odličan sa osam hvatanja za 78 jardi i dva tačdauna. Nejbers je postao najmlađi igrač u istoriji NFL sa dva uhvaćena tačdauna na meču.

22. INDIJANAPOLIS KOLTS (1-2)

Turbulentna sezona Entonija Ričardsona se nastavila protiv Bersa, ali ovoga puta odbrana je ta koja je iskoračila i donela prvu pobedu Koltsima ove sezone.

Indijanapolis je defanzivno bio dosta bolji u ovom meču, pre svega zato što su uspeli da zaustave trčanje protivnika. Koltsi su dozvolili samo 2,3 jarda po nošenju, uz to su vršili odličan pritisak na Kejlebu Vilijamsu tokom čitavog meča. Odbrana je imala tri osvojene lopte, četiri seka i sedam kvoterbek udaraca u utakmici.

23. DENVER BRONKOS (1-2)

Jedno od najvećih iznenađenje u ovom kolu su nam priredili Denver Bronkosi koji su otišli u Tampa Bej i potpuno nadigrali Bakanirse. Bo Niks (25/36, 216 jardi i QBR od 80,6) je značajno bio bolji nego u prva dva kola. Novajlija nije bio posebno spektakularan, ali je donosio prave odluke i nije imao izgubljenu loptu. Glavni trener, Šon Pejton, je svakako pomogao svom mladom kvoterbeku sa dosta boljim pozivom akcija u ovoj utakmici i sve to uz dobru igru trčanjem (136 jardi i dva tačdauna) je doprinelo da Bronkosi imaju svoju najbolju ofanzivnu performancu.

Želim da istaknem i kornerbeka Patrika Surtejna koji je zatvorio Majka Evansa (jedno hvatanje, osam jardi) i na taj način oduzeo Bakanirsima njihovo najbolje ofanzivno oružje.

24. SINSINATI BENGALS (0-3)

 

 

Iako su pronašli svoj ofanzivni ritam i identitet, Bengalsi se nalaze u ozbiljnom problemu nakon što su izgubili treći uzastopni meč na startu sezone. Nijedna ekipa, od kako imamo format sa 17 utakmica u regularnoj sezoni, nije uspela da stigne do plej-ofa nakon ovakvog starta, dok svaki put kada su započeli sezonu sa tri poraza (ovo je 16. put) Bengalsi nisu stigli do plej-ofa i imali su maksimalno osam pobeda u tim sezonama.

Džo Buro (29/38, 324 jarde i tri tačdauna) je bio spektakularan na ovom meču, dok je Džamar Čejs (šest hvatanja, 118 jardi i dva tačdauna) imao svoj prvi meč sa 100 ili više jardi hvatanjem još od 13. kola prethodne sezone.

25. ČIKAGO BERS (1-2)

Muke u ofanzivnoj liniji su se nastavile za Berse u ovom kolu. Ofanzivna linija Čikaga je ponovo dozvolila veliki broj pritisaka i sekova, ali deo kritike mora biti upućen ka Kejlebu Vilijamsu. Novajlija na poziciji kvoterbeka je bio bolji nego inace sa 363 jarda dodavanjem i dva tačdauna, ali i dalje se muči poprilično da procesuira i čita odbrane. Imao je dve izgubljene lopte, ali treba napomenuti da je i poziv akcija ofanzivnog koordinatora Šejna Voldrona bio upitan. Uprkos činjenici da su Koltsi bili najgora odbrana protiv trčanja, Voldron se odlučio da Bersi imaju čak 56 pokušaja dodavanjem što je još više izložilo Vilijams pritiskom iza loše ofanzivne linije.

26. KLIVLEND BRAUNS (1-2)

Nastavljaju se ogromni problemi u ofanzivnoj liniji za Braunse, koja ne samo da je bila ponovo nadigrana već je pretrpela povrede trojice startera sa na ovom meču. Činjenica da su dozvolili osam sekova i imali samo 3,8 jardi po nošenju, dovoljno govori koliko je ispod proseka bila ofanzivna linija na ovoj utakmici. Dešon Votson (21/37, 196 jardi i dva tačdauna) je bio pod konstantnim pritiskom i zbog toga je imao dve izgubljene lopte.

27. MAJAMI DOLFINS (1-2)

Jednostavno rečeno, Majami skoro ništa nije pokazao u napadu protiv Sihoksa. Videlo se na terenu koliko im fali Tua Tagovaiola, jer rezervni kvoterbek Skajler Tomson (13/19, 107 jardi) nije uspeo da se poveže sa svojim ofanzivnim plejmejkerima.

Dolfinsi su imali samo 205 jardi u napadu, 13 prvih daunova, bez postignutih poena u poslednje tri četvrtine i samo jednom uspešno konvertovali treći daun iz 12 pokušaja. Nije za sve kriv Skajler Tomson, jer ipak ni igra na zemlji nije puno doprinela sa svega 65 jardi trčanjem.

28. KAROLINA PANTERS (1-2)

 

 

Crvena puška je ponovo opalila! Izgleda da je Pantersima “samo” bila neophodna promena na poziciji kvoterbeka da bi zabeležili pobedu. Iskusni Endi Dalton (26/37, 319 jardi i tri tačdauna) je pružio jednu od svojih najboljih partija u poslednjih nekoliko godina. Dalton je imao paser rejting od 123,6, predvodio Karolinu do 36 postignutih poena i 437 jardi u napadu (najveći broj jardi u napadu od 24. decembra 2022. godine i duela protiv Lajonsa). Uz sve ovo, Dalton je sva tri tačdauna bacio u prvom poluvremenu, što je najviše za kvoterbeka Pantersa od 2015. godine.

Ovakvo izdanje Endija Daltona svakako nije dobra vest za Brajsa Janga i njegovu budućnost u Karolini.

29. LAS VEGAS REJDERS (1-2)

Dve nedelje zaredom, Rejdersi su nam priredili pravu senzaciju i najveće iznenađenje u odigranom kolu. Ovoga puta, na žalost njihovih fanova, ovo je bilo izuzetno neprijatno iznenađenje jer su Rejdersi bili deklasirani od strane najgore ekipe u ligi.

Ekipa iz Las Vegasa je izgledala izduvano, bez ideje i želje tokom većine meča. Tome govori u prilogu da su postigli svega sedam poena u prve tri četvrtine. Ofanzivno skoro ništa nije kliknulo, morali su da pantuju pet puta i još dva puta da predaju posed jer su bili neefikasni u egzekuciji.

Sa druge strane lopte, odbrana nije pružila nikakav otpor napadu Karoline i videlo se da je Maks Krozbi značajno bio limitiran zbog povrede levog skočnog zgloba.

30. NJU INGLAND PETRIOTS (1-2)

Deluje da su ušli u ovaj meč nespremni Petriotsi i to se osetilo od samog starta utakmice. Nju Ingland je bio kompletno nadigran u ovom susret protiv divizijskih rivala. Petriotsi su imali samo 139 jardi u napadu, 11 prvih daunova, izgubljenu loptu i ispod 20 minuta poseda za čitav meč.

Odbrana ništa bolja nije bila, jer je dozvolila 400 jardi Džetsima i imali su čak 14 promašenih obaranja. Bilo je veoma čudno videti da Petriotsi nisu forsirali igru na zemlji, pogotovo nakon ogromnog uspeha u prva dva kola. Ako možemo da izvučemo pozitivnu stvar sa ovog meča, to je činjenica da je novajlija Drejk Mej debitovao.

31. DŽEKSONVIL DŽEGUARS (0-3)

Novo kolo, novo mizerno izdanje čitave ekipe Džeguarsa. Ekipa sa Floride je bila pregažena od strane Bilsa, primivši 47 poena (najveći broj primljenih poena još od 2021. godine). Ofanzivno ništa nije funkcionisalo, dok je Trevor Lorenc (21/38, 178 jardi i tačdaun) imao svoj treći uzastopni meč sa ispod 60% kompletiranih dodavanja. Lorenc je izgubio osam utakmica zaredom kao startni kvoterbek i na tim mečevima ima 11 izgubljenih lopti. Napad Džeksonvila je postigao svega 23 poena u poslednjih 10 četvrtina, nešto pod hitno mora da se promeni.

32. TENESI TAJTANS (0-3)

Izgubljene lopte i nesigurna igra Vila Levisa nastavlja da bude glavna priča i razlog poraza Tajtansa na startu ove sezone. Protiv Pekersa, Levis (26/34, 260 jardi i dva tačdauna) je imao zaista nekoliko izuzetnih dodavanja, ali je ponovo imao tri izgubljene lopte. Za sada, kvoterbek Tenesija ima osam izgubljenih lopti, što je najviše za kvoterbeka u prva tri kola u poslednje tri sezone. Nije sve na Levisu, jer se i ofanzivna linija mučila da ga zaštiti tokom većine meča. Tajtansi imaju previše talenta na obe strane da budu bez pobede, ali im izgubljene lopte  ubijaju ofanzivni ritam.