Vesti iz NFL

Savršeni Seintsi, frustrirani Bengalsii preporođeni Čardersi! Analiza drugog kola NFL

komentari (0)

Izvor: Vanja Milićević

17.09.2024 17:57
NFL AP Photo/Tony Gutierrez/AP Photo/Jerome Miron/AP Photo/Matt Rourke
NFL

Septembar je mesec zrelosti; to je mesec vrhunca i završetka. Ima specifičnu toplinu, posebnu dubinu i boju. Sjaji kao stari ćilibar i često bez truda ostavlja bez daha. Neke ekipe su bile poput septembra, pokazavši svoju zrelost i lepotu u igri. Dok su neki timovi bili tmurni poput oktobarske kiše i svojim partijama dodatno deprimirali ljubitelja ovog sporta. No, ne treba biti previše melanholičan jer je ipak tek krenula nova NFL sezona.

Novo kolo, novi mukotrpan proces da se ustanovi koji su timovi dobri (zdravo Bakanirsi), koji loši (čitajte Pantersi), a koji jednostavno čudni na samom startu ove sezone (šta rade Džeksonvil Džeguarsi?). Imali smo dosta iznenađenja, ponovo skorigami (1086. put u istoriji NFL) i samim time novo izdanje Vanjinog Power ranking-a!

1. KANZAS SITI ČIFS (2-0)

Uz dosta sreće i par grešaka od strane Bengalsa, Čifsi su uspeli da zabeleže pobedu zahvaljujući Herisonu Batkeru koji je pogodio šut za tri poena u samom finišu meča. Patrik Mahoums (18/25, 151 jard, dva tačdauna) je odigrao jednu od svojih najgorih utakmica u NFL karijeri. Mahoums je imao dva presečena dodavanja i paser rejting od 80,6 ali je veći problem taj što na početku sezone nije uspeo da se poveže sa Trevisom Kelsijem (jedno hvatanje, pet jardi).

Čifsi se dosta oslanjaju na trčanje i Ajzeju Pačeka, ali to će se promeniti u narednom periodu jer je trkač Kanzas Sitija doživeo prelom fibije i propustiće makar mesec dana. Čifsi će morati da pronađu novi identitet u napadu i da budu dosta efikasniji na trećem daunu ako žele da osvoje treći Lombardijev trofej zaredom.

2. NJU ORLEANS SEINTS (2-0)

Čak i najverniji navijači Seintsa nisu mogli da predvide da će njihova ekipa postići 91(!!!) poen u prva dva kola. Ofanzivna egzekucija je savršena, Nju Orleans je postigao poene u prvih 16 poseda ove sezone, dok Derik Kar izgleda kao MVP kandidat nakon dve odigrane utakmice.

Ono šta najviše iznenađuje u dosadašnjoj igri Seintsa je činjenica da sve izgleda mnogo lako. Tim iz Nju Orleansa igra kao kohezivna jedinica na svakom nivou. Derik Kar briljira, ostvario je odličnu konekciju sa Rašidom Šahidom i Krisom Olaveom, dok Alvin Kamara predvodi ligu po broju jardi sa linije skrimidža i ima pet tačdaunova.

3. HJUSTON TEKSANS (2-0)

Dve nezgodne utakmice, ali dve važne pobede za Teksanse na startu sezone. Hjuston je uspeo već sada da napravi značajnu razliku u svojoj diviziji, pošto ostatak AFC juga nije zabeležio pobedu ove sezone. Odbrana je bila glavni razlog pobede protiv Čikago Bersa.

Teksansi su imali dve osvojene lopte, sedam sekova i dozvolili su samo 3,1 jard po akciji Bersima. Treba pohvaliti i Nika Kolinsa (osam hvatanja, 136 jardi i tačdaun), koji nakon dva odigrana kola predvodi ligu po broju uhvaćenih jardi.

4. TAMPA BEJ BAKANIRS (2-0)

 

 

Da li su Bakanirsi legitimni Superboul kandidati? Vreme će nam to pokazati, ali nesporno je da igraju odlično na početku sezone. Bejker Mejfild (12/19, 185 jardi, tačdaun i presečeno dodavanje) nije bio toliko dominantan u igri kroz vazduh kao u prvom kolu, ali je svojim trčanjima (pet nošenja, 34 jarde i tačdaun) demoralisao odbranu Lajonsa.

Iako je bio pod konstantnim pritiskom, Mejfild je isporučio i stavio ostatku NFC do znanja da će Bakanirsi biti ozbiljna pretnja. Kris Godvin (sedam hvatanja, 117 jardi i tačdaun) je bio najbolja ofanzivna opcija na ovom meču za Mejfilda.

5. BAFALO BILS (2-0)

"Propast" Bafalo Bilsa je bio u velikoj meri preuveličan u međusezoni. Bilsi nastavljaju da dominiraju nad svojom divizijom, zabeleživši 22. pobedu od 2020. godine protiv divizijskih rivala (najviše u NFL u tom periodu).

Ovog puta, Džoš Alen (13/19, 139 jardi i tačdaun) nije morao da bude superheroj za svoju ekipu, pošto je ostatak tima odigrao na izuzetno visokom nivou. Džejms Kuk je imao 95 jardi sa linije skrimidža i tri tačdauna, dok je odbrana imala tri osvojene lopte i još četiri puta su sprečili Dolfinse na četvrtom pokušaju i samim tim iznudili izgubljenu loptu.

6. FILADELFIJA IGLS (1-1)

Jedna dobro odrađena akcija, jedno hvatanje je delilo Filadelfiju od druge uzastopne pobede na startu ove sezone, ali Sejkvon Barkli nije uspeo da uhvati odlično plasiranu loptu od strane Džejlena Hurtsa i na taj način je pokrenuo domino efekat koji je doneo Iglsima prvi poraz ove sezone.

Napad je imao odličan balans (179 jardi dodavanjem, 183 jarda trčanjem), konstantno su uspeli da pomeraju lance (22 prva dauna), ali je na kraju nedostajala mnogo bolja egzekucija u crvenoj zoni i tu se najviše osetio izostanak Ej Džeja Brauna (povreda zadnje lože). Ovo je prvi poraz Filadelfije u septembru još od 2022. godine.

7. DETROIT LAJONS (1-1)

Uprkos činjenici da su Lajonsi imali 463 jarda u napadu i priliku u poslednjem posedu da zgrabe pobedu, ipak im je na kraju trijumf izmakao za dlaku. Veoma loša ofanzivna egzekucija u crvenoj zoni (1-7) je glavni razlog zbog čega je Detroit izgubio. Džered Gof (34/55, 307 jardi) je imao dva skupocena presečena dodavanja. Lajonsi su zbog dobre odbrane, pre svega Ejdena Hačinsona koji je imao 4,5 seka (drugi najveći broj sekova na meču u istoriji Lajonsa), uspeli da se održe u igri do samog kraja ali ovaj meč je pokazao da Detroit još uvek nije spreman da bude najbolji tim u NFC.

8. SAN FRANCISKO FORTINAJNERS (1-1)

Traljavo, pomalo uspavano su delovali tokom većine meča Fortinajnersi i to se odrazilo na konačan ishod utakmice. Odbrana je dozvolila preko 400 jardi (7,5 jardi po akciji) Minesoti za koju nisu igrali Džordan Adison i Ti Džej Hokinson. Loša egzekucija u napadu je takođe koštala San Francisko pobede. Brok Pardi (28/36, 319 jardi i tačdaun) je bio pod konstantnim pritiskom, zbog toga je imao dve izgubljene lopte. Fortinajnersi su izgubili osam utakmica zaredom u Mineapolisu, poslednji put kada su trijumfovali bilo je 1992. godine.

9. PITSBURG STILERS (2-0)

 

 

Stilersi nastavljaju defanzivno da dominiraju i na taj način da beleže pobede. Za sada, u prva dva kola, Pitsburg je dozvolio samo 16 poena protivnicima, to je najmanji broj poena koji su dozvolili od 2007. godine. Stilersi su imali dve osvojene lopte, dva seka i dozvolili samo dva šuta za tri poena Denveru na čitavom meču. Džastin Filds (13/20, 117 jardi i tačdaun) je uradio dovoljno dobar posao (pogotovo u prvom poluvremenu), ali je igra na zemlji bila poprilično delotvorna (36 nošenja, 141 jard). Jedan od aspekata igre koji Stilersi moraju da poprave pod hitno jeste broj prekršaja jer su imali 19 u prva dva kola.

10. GRIN BEJ PEKERS (1–1)

 

 

Nema Džordana Lava, nema problema za Grin Bej Pekerse. Ekipa Meta LeFlera je odlučila da se osloni na igru trčanjem i to se itekako isplatilo. Pekersi su trčali čak 53 puta (najveći broj pokušaja od 2018. godine) i uspeli da osvoje 261 jard na zemlji. Džoš Džejkobs (32 nošenja, 151 jard) je bio nezaustavljiv, mada je i fino odradio svoju ulogu rezervni kvoterbek Malik Vilis (12/14, 122 jarda i tačdaun). Odbrana je ponovo imala tri osvojene lopte i spustili su Koltse na svega 10 poena.

11. BALTIMOR REJVENS (0-2)

Baltimor Rejvensi se nalaze u jednoj veoma nepoznatoj situaciji. Ovo je prvi put u eri Lamara Džeksona da ekipa započne sezonu sa dva uzastopna poraza, a teži deo rasporeda tek sledi jer imaju gostovanja u Dalasu i Sinsinatiju kao i meč kod kuće protiv Bafalo Bilsa. Rejvensi su ponovo doživeli kolaps u poslednjoj četvrtini, iako su imali prednost. Ovo je 10. put od 2020 godine da je Baltimor izgubio meč u kojem je vodio sa sedam ili više poena u četvrtoj četvrtini. Možda, najzabrinjavajuća činjenica za Baltimor, je ta da se njihov šuter Džastin Taker muči na početku ove sezone. Taker je promašio već dva šuta za tri poena do sada, a u poslednje dve sezone je pogodio samo jedan šut za tri poena udaljenosti od 50 jardi ili više.

12. MINESOTA VAJKINGS (2-0)

Niko nije mogao da predvidi da će Minesota biti jedina neporažena ekipa u severnoj diviziji NFC, ali to se upravo desilo. Vajkingsi su odigrali sjajno protiv Fortinajnersa i ponovo je Sem Darnold bio u glavnoj ulozi. Darnold (17/26, 268 jardi, dva tačdauna i paser rejting od 109,1) je opet pokazao zrelost, smirenost i znatni napredak čak i kada je bio pod pritiskom.

Moram da nahvalim odbranu Minesote koju vodi defanzivni koordinator Brajan Flores. Uspeli su da sekuju šest puta Broka Pardija, da osvoje dve lopte uz sve to su bili odlični na trećem daunu. Kompletno izdanje Vajkingsa.

13. DALAS KAUBOJS (1-1)

Nedelju dana nakon što su deklasirali Braunse u Klivlendu, Dalas Kaubojsi su bili deklasirani kod kuće od strane Nju Orleans Seintsa. Odbrana nije mogla ništa da zaustavi, pogotovo u prvom poluvremenu. Kaubojsi su primili 35 poena (izjednačeno za najveći broj primljenih poena u istoriji franšize) u prvih 30 minuta igre, uz to su dozvolili neverovatnih 7,7 jardi po akciji za čitav meč.

Izuzetno sramotno izdanje odbrane Dalasa, dok je sa druge strane lopte napad bio malo bolji. Dak Preskot (27/39, 293 jarda i tačdaun) je imao dva presečena dodavanja, ali je makar uspeo da pomera lance i nešto ostvari ofanzivno.

14. ATLANTA FALKONS (1-1)

 

 

Bili su na korak od poraza Atlanta Falkonsi u poslednjoj utakmici drugog kola, ali zahvaljujući ispuštenom hvatanju Sejkvona Barklija i savršenom pobedničkom posedu Kirka Kazinsa, Falkonsi su uspeli da isčupaju pobedu protiv Iglsa. Kazins (20/29, 241 jard i dva tačdauna) je bio solidan, ali glavna zvezda večeri u napadu je bio Bižan Robinson. Nekadašnji trkač sa univerziteta Teksas je meč završio sa 122 jarda sa linije skrimidža i nekoliko izuzetnih poteza.

15. NJUJORK DŽETS (1-1)

Nisu možda bile impozantne brojke za Erona Rodžersa (18/30, 176 jardi i dva tačdauna), ali kada je bilo bitno Rodžers je isporučio i doneo pobedu Njujork Džetsima. Mnogo bolji balans u napadu su imali Džetsi u ovom kolu, što govori činjenica da su imali 101 jard na zemlji i da su sedmorica različitih igrača uhvatila makar jednu loptu. Novajlija na poziciji trkača, Brejlon Alen, je postao najmlađi igrač u istoriji lige koji je istrčao i uhvatio tačdaun na istom meču.

16. SIJETL SIHOKS (2-0)

Bilo je napeto, bilo je neizvesno, ali kada se lomila situacija Ðino Smit je isporučio. Kvoterbek Sihoksa je predvodio posed na kraju meča koji je doneo izjednačenje svom timu, dok je u produžetku imao pobedonosni drajv. Smit (33/44, 342 jarda i tačdaun) je istinski bio briljantan, pogotovo kada uzmemo u obzir da nije imao nikakvu podršku od strane trčanja (42 jarda na zemlji). Di Kej Metkef i Džekson Smit-Ndžigba su bili posebno raspoloženi, hvatački tandem Sijetla je meč završio sa 22 hvatanja, 246 jardi i tačdaunom.

17. MAJAMI DOLFINS (1-1)

Povreda Tue Tagovailoe je mnogo veći problem i katastrofa za Majami nego poraz od Bilsa. Kvoterbek Dolfinsa je doživeo svoj četvrti potres mozga u poslednjih šest sezona i zaista je prizor bio stravičan. Tagovailoa, uz pomoć medicinskog osoblja, je uspeo da se pridigne i uputi ka svlačionici, ali ovaj novi potres mozga stavlja njegovu karijeru pod velikim znakom pitanja. Ne postoji trenutno informacija koliko će Tua Tagovailoa odsustvovati, ali najvažnije jeste da on bude zdrav i da nema dugoročnih posledica. Što se tiče samog meča, malo toga je funkcionisalo za Dolfinse ali treba da se istakne Devon Ejčejn koji je imao 165 jardi sa linije skrimidža i tačdaun.

18. KLIVLEND BRAUNS (1-1)

Ovo može da se smatra korakom unapred za napad Braunsa, ako uzmem u ozbir partiju koju je pružio Dešon Votson. To nije bilo ništa spektakularno i posebno, ali Votson (22/34, 186 jardi dodavanjem) je izgleda dosta komfornije u džepu. Donosio je dobre odluke, nije imao izgubljenu loptu i istrčao je za jedan tačdaun. Napominjem opet, nije bilo ništa posebno, ponovo su bili veoma loši na trećem daunu (2-14) i napravili su ogroman broj prekršaja (čak 13), ali je korak ka boljem. Uz to, odbrana je odradila svoj deo posla sa četiri seka, devet obaranja za gubitak jardi i samo 13 dozvoljenih poena.

19. ČIKAGO BERS (1-1)

Novi kvoterbek, ista priča za Čikago Berse na startu ove sezone. Koliko će biti uspešan Kejleb Vilijams (samim time i napad Bersa) ove godine će više zavisiti od njegove ofanzivne linije nego od njega. Vilijams (23/37, 174 jarde i dva presečena dodavanja) je bio pod konstantnim pritiskom (čak 36 zabeležena pritiska odbrane Hjustona) i imao je malo vremena da donese pravu odluku.

Sekovan je bio sedam puta, kada je bio blic kompletirao je samo tri dodavanja iz 12 pokušaja, uz to ofanzivna linija nije uspela da uspostavi igru na zemlji (22 nošenja, 71 jard). Čikago se zbog odbrane držao u igri, jer su sveli Teksanse na samo 19 poena u 13 poseda.

20. LOS ANĐELES ČARDŽERS (2-0)

 

 

Nisam mislio da ću doživeti momenat da Los Anđeles Čardžersi, predvođeni odbranom i trčanjem, stižu do pobeda i to rade na dominantan način. Ruku na srce, to jeste bilo protiv izuzetno slabih protivnika, ali ovo su veoma pozitivni znaci da se istinski menja kultura Čardžersa pod vodstvom Džima Harboa. Ponovo je Džej Kej Dobins (17 nošenja, 131 jard i tačdaun) bio sjajan, zabeležio je više od 100 jardi trčanjem u dva uzastopna meč, nešto šta nije pošlo za rukom igraču Čardžersa od 2016. godine (Melvin Gordon). Hvatač Kventin Džonston je prvi put u svojoj NFL karijeri ima meč sa dva tačdauna hvatanjem, dok sa druge strane lopte, odbrana je dozvolila samo 13 poena u prve dve utakmice. To je najbolji učinak u ligi.

21. ARIZONA KARDINALS (1-1)

Kao što sam napomenuo u prethodnom izdanju power ranking-a, napad Kardinalsa će ih održavati u igri na početku sezone. Ali, lagao bih kada bih rekao da sam očekivao ovakvu ofanzivnu eksploziju protiv Remsa. Arizona je postigla 41 poen, uz to su imali 489 jardi u napadu (najviše u poslednje tri sezone) i skoro savršenu egzekuciju u crvenoj zoni. Kajler Marej (17/21, 266 jardi i tri tačdauna) je imao savršen paser rejting (158,3) prvi put u njegovoj NFL karijeri, dok je novajlija Marvin Herison mlađi (četiri hvatanja, 130 jardi i dva tačdauna) bio apsolutno dominantan u svojoj drugoj NFL utakmici.

22. LOS ANĐELES REMS (0-2)

Težak, možda i neočekivan start sezone za ekipu Šona Mekveja. Nakon poraza u produžetku protiv Lajonsa, Remsi su bili deklasirani od strane Arizona Kardinalsa. Nisu mogli da prevaziđu veliki broj povreda, pre svega sa ofanzivne strane lopte, i to se osetilo na ovom meču. Tim iz Los Anđelesa nije uspeo da pronađe bilo kakav ofanzivni ritam, pogotovo je nedostajala igra trčanjem (20 nošenja, 53 jarda).

Biće ovo pravi test za Šona Mekveja da smisli kvalitetan ofanzivni plan za sledeće kolo, pogotovo ako uzmemo u obzir da postoje velike šanse da će pored Puke Nakue i Kuper Kap propustiti naredan meč zbog povrede skočnog zgloba. Uz sve probleme u napadu, odbrana protiv trčanja mora biti drastično bolja, jer su u prva dva kola u proseku dozvolili 197 jardi na zemlji.

23. SINSINATI BENGALS (0-2)

Džo Buro je nadigrao Patrika Mahoumsa ponovo u direktnom okršaju, ali kao i u plej-of susretu, Bengalsi su zbog sopstvenih prekršaja ispustili pobedu na Erouhedu. Iako su imali više jardi u napadu, manje izgubljenih lopti i bolje vreme poseda, Sinsinati je poklonio pobedu Čifsima, a glavni razlog za to je bio veliki broj prekršaja. Osam prekršaja za 79 jardi (ključna dva u poslednjoj četvrtini) su imali Bengalsi.

Ipak, bilo je dosta pozitivnih stavki sa ovog meča za Sinsinati. Džo Buro (23/36, 258 jardi i dva tačdauna) je izgledao kao top 5 kvoterbek, ofanzivna linija je bila veoma dobra i generalno je napad bio u znatno boljem ritmu. Treba pohvaliti odbranu, koja je imala tri osvojene lopte i bila sjajna na trećem daunu, ali polako se gomilaju povrede u defanzivnoj liniji koje će potencijalno puno da naude Sinsinatiju.

24. LAS VEGAS REJDERS (1-1)

Možda i najveće iznenađenje kola su nam priuštili Rejdersi koji su na gostovanju uspeli da ukradu pobedu protiv Baltimor Rejvensa, iako su gubili dvocifrenom razlikom u jednom momentu. Las Vegas se dosta mučio da pomera lance i osvaja jarde u prvom poluvremenu (samo četiri jarde trčanjem), ali je bila kompletno druga priča od starta treće četvrtine. Novajlija Brok Bauvers i Davante Adams su imali zajedno 18 hvatanja za 208 jardi i tačdaun, a impresivnija činjenica je bila ta da su Rejdersi postigli poene u poslednja četiri poseda na meču i pokazali da mogu biti veoma efikasni u napadu.

25. INDIJANAPOLIS KOLTS (0-2)

Drugu nedelju zaredom, odbrana Koltsa je izdominirana na liniji skrimidža i ponovo su protivnicima dozvolili preko 200 jardi trčanjem. U prva dva kola, Indijanapolis je dozvolio 474 jarde na zemlji, peti najgori učinak u istoriji franšize. Pritom, dodatni problem će biti povreda najboljeg defanzivnog igrača Deforesta Baknera. Napad ništa nije bio bolji na ovom meču, pošto je Entoni Ričardson (17/34, 204 jarde i tačdaun) imao tri presečena dodavanja i generalno neprecizna dodavanja.

26. DŽEKSONVIL DŽEGUARS (0-2)

 

 

Šta se dešava sa Džeksonvil Džeguarsima? Drugu nedelju zaredom, Džeguarsi izgledaju dosta konfuzno i anemično u napadu. Trevor Lorenc (14/30, 220 jardi i paser rejting od 71,5) i napad Džeksonvila jeste izgledao dosta bolje u drugom poluvremenu nego u prvom (četiri prva dauna i samo 81 jard u prvih 30 minuta), ali u ključnim momentima nisu mogli da prelome utakmicu u svoju korist.

27. VAŠINGTON KOMANDERS (1-1)

Ovo je bila definicija ružne pobede, ali pobeda je pobeda. Uprkos činjenici da nisu postigli tačdaun na ovom meču, Komandersi su uspeli da zabeleže trijumf protiv divizijskog rivala. Novajlija Džejden Denijels (23/29, 226 jardi dodavanjem) je zabeležio prvu pobedu u svojoj mladoj NFL karijeri, ali možda bitnija stvar za napad Vašingtona jeste da su pronašli svoju igru na zemlji. Komandersi su istrčali za 215 jardi i tako kontrolisali vreme poseda, mada glavna zvezda meča je bio njihov šuter. Ostin Sajbert je postigao sedam šuteva za tri poena i na taj način izjednačio rekord NFL po broj postignutih šuteva za tri poena na jednom meču.

28. NJU INGLAND PETRIOTS (1-1)

Nakon što su iznenadili sve i pobedili u prvom kolu, Petriotsi su ponovo igrali dovoljno dobro da zabeleže trijumf. Ovoga puta, ipak su poklekli u produžetku. Napad je ponovo bio dovoljno dobar, odlično su trčali (185 jardi, 5,1 jard po nošenju), Džejkobi Briset (15/27, 149 jardi i tačdaun) je bio solidan i nije gubio lopte, ali su nedostajale eksplozivne akcije i nekakva iskra u napadu. Odbrana nije bila toliko impresivna, kao u prvom kolu, pošto je dozvolila Sijetlu 358 jardi u napadu i nisu uspeli da ih zaustave na kraju kada se lomio meč.

29. TENESI TAJTANS (0-2)

Kao i u prvom kolu, Tajtansi su bili u igri i imali su šansu da zabeleže pobedu. Ali, kao i u prvom kolu, Vil Levis (19/28, 192 jarda i tačdaun) je uspeo da ima komičnu izgubljenu loptu koja je postala viralna senzacija. Levisove izgubljene lopte u uzastopnim posedima su ubile momentum Tajtansa u prvom poluvremenu.

30. NJUJORK DŽAJANTS (0-2)

Da, Džajantsi jesu izgubili i to na jedan istorijski način (prva franšiza u istoriji lige koja je postigla tri tačdauna, nije primila niti jedan tačdaun i izgubila meč u regularnom toku utakmice), ALI Denijel Džouns je imao dva tačdauna dodavanjem i niti jednu izgubljenu loptu. Poslednji put kada je imao takvu utakmicu bilo je u plej-ofu pre dve sezone, tako da je ovo pravi korak unapred za kvoterbeka Džajantsa. Ofanzivna linija je uradila izuzetan posao, igra na zemlji je funkcionisala (129 jardi trčanjem) i mladi hvatač Malik Nejbers (10 hvatanja, 127 jardi i tačdaun) je bio sjajan. Uprkos porazu, dosta pozitivnih stavki mogu Džajantsi da izvuku iz ovog meča.

31. DENVER BRONKOS (0-2)

Biće uspona i padova (mnogo više padova) ove sezone za Boa Niksa. Novajlija se dosta mučio protiv Pitsburg Stilersa u porazu njegove ekipe, ali je bilo znakova napretka u drugom poluvremenu. Bo Niks (20/35, 246 jardi i paser rejting od 55,2) i napad Denver je bio grozan u prvom poluvremenu, imali su samo tri prva dauna i 62 jarda. Ipak, napad Bronkosa je pokazao znakove života u drugih 30 minuta, gde su imali 233 jarda i bili dosta uspešniji u pomeranju lanca. No, nedisciplina (devet prekršaja za 124 jarde), neefikasnost u crvenoj zoni i izgubljene lopte Boa Niksa su koštale Denver prilike da naprave preokret.

32. KAROLINA PANTERS (0-2)

 

 

Da li je već sada vreme za Karolina Panterse da razmišljaju o tome ko će im biti novo lice franšize, nakon novog katastrofalnog izdanja Brajsa Janga? Nekadašnji Hajzmenov osvajač je prosto izgledao izuzetno loše i ništa pozitivno nije moglo da se izvuče iz njegovog performanca. Jednostavno rečeno, Brajs Jang (18/26, 84 jarde i presečeno dodavanje) ne pruža nikakvu iskru napadu, nešto šta bi franšizni kvoterbek trebao da čini. Ovo je jedan od razloga zbog čega je doneta odluka da Endi Dalton bude starter u sledećem kolu umesto Janga.