NBANoLimits

Golden stejt bez Karija u narednom periodu: As Voriorsa izvrnuo skočni zglob

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.10.2024 16:16
Stef Kari povredio skočni zglob Jose Carlos Fajardo/Bay Area News Group via AP
Stef Kari povredio skočni zglob

Košarkaš Golden Stejta Stef Kari provešće nekoliko nedelja van terena zbog povrede skočnog zgloba. Zvezda Voriorsa povredila se pred kraj treće deonice na utakmici sa LA Klipersima (104:112), kada je izvrnula zglob, a sada je i donekle poznato koliko će odsustvovati sa parketa.

Ostaje samo pitanje tačnog termina povratka, što ćemo znati posle detaljnijih pregleda magnetnom rezonancom, ali su prema rečima trenera franšize iz San Franciska, Stiva Kera, prognoze za sada dobre.

"On je u redu. Upotrebio bih reči blaga ili umerena povreda. Ipak, taj članak iskretao je baš mnogo puta. Kari je pozitivan što se povrede tiče, ali je, jasno, ovo očigledno velika briga za nas", rekao je trener Golden Stejta.
 

 

 

Stef Kari za nepunih 27 minuta na parketu postigao je 18 poena uz četiri skoka i pet asistencija, a nakon utakmice sa Klipersima američki mediji dali su prve prognoze koje se tiču povratka iskusnog šutera.

Nakon tri uvodna kola u NBA ligi Golden Stejt ima dve pobede i poraz, a naredni meč odigraće pred svojim navijačima u noći između utorka i srede od 03.00 časova, kada im u goste bude došla ekipa Nju Orleansa.

Pelikansi na toj utakmici biće bez pomoći Dežontea Mareja, koji će zbog povrede šake pauzirati četiri do šest nedelja.