NBANoLimits

Nema Embida, nema Džordža, nema problema - tu je Meksi! Indijana izgubila od File posle produžetka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.10.2024 00:00
Tajris Meksi AP Photo/Darron Cummings
Tajris Meksi

Nema Džoela Embida, nema Pola Džoržda, nema problema, tu je Tajris Meksi! Sa 45 postignutih poena, uz, ruku na srce, čak 17 uzetih trojki, bek Filadelfije odveo je Sikserse do prve pobede u sezoni, a na teškom gostovanju savladana je Indijana - i to posle "mora preokreta" i produžetka rezultatom 118:114 (28:23, 24:35, 27:20, 26:27, 13:9).

Zbog činjenice da se igrao produžetak, a i zbog pojedinih, diskutabilnih odluka sudija u završnici, gde su više od 15 minuta gledali snimke zbog spornih situacija, navijači u Indijanpolisu i gledaoci Arene sport imali su priliku da prate gotovo tročasovnu utakmicu u evropskom terminu, a na kraju su se više radovali gosti iz Filadelfije.

Indijana je imala pobedu u džepu kada je u finišu regularnog toka stekla velikih "+5" (102:97). Međutim, nakon tri vezane izgubljene lopte Tajrisa Haliburtona i Endrjua Nembharda u bukvalno poslednjoj minuti, gosti iz Filadelfije u neverovatnom stilu došli su do preokreta u režiji pomenutog Meksija i serije 8:0 na 12 sekundi do kraja (105:102), da bi dodatnu dramu zakuvao baš Haliburton trojkom za produžetak - 105:105.

 

 

Iako je psihološka prednost prešla na stranu Siksersa, koji su zbog odsustva Džordža i Embida imali velikih kadrovskih problema uoči ovog teškog gostovanja u Indijanapolisu gde su igrali protiv jedne od najpotentnijih napadačkih ekipa prošle sezone, Pejsersi se nisu predavali, već su do kraja ostali konkurentni u produžetku. Ali, nisu imali dovoljno svežine, raspoloženih košarkaša i pre svega, mirnu ruku sa linije penala u samoj završnici.

Polovičnim učinkom Kelija Ubrea sa penala, Filadefija je povela 115:112 na 15 sekundi do kraja. Eron Nejsmit držao je još neko vreme Indijanu u igri nakon što je u narednom napadu realizovao oba penala, da bi Haliburton u samom finišu promašio jedno bacanje otvorivši put gostima do pobede. A, pečat na istu stavio je baš pomenuti Meksi, koji je uz solidne procente šuta (60 odsto za dva, 30 odsto za tri) odigrao najbolju partiju ove sezone, potvrdivši tezu da će i dalje biti jedan od vodećih igrača Siksersa u nastavku takmičenja. Bez obzira na nova pojačanja...
 

 

Standings provided by Sofascore