NBANoLimits

POMERA GRANICE: Jokić oborio novi rekord!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2024 01:46
Nikola Jokić u duelu sa Zubcem Tanjug/AP Photo
Nikola Jokić u duelu sa Zubcem

Nikola Jokić je nastavio da preskače prepreke u NBA ligi i postavio novi lični rekord, ovoga puta po broju pogođenih trojki. Denver Nagetsi su startovali sa 0-2, izgubili su i od Los Anđeles Klipersa, a Nikola je postigao 41 poen i pogodio čak 7 trojki, najviše u 676 utakmica regularne sezone kroz karijeru.

Jedan od razloga mučenja na startu sezone je šut ostatka tima, koji je postigao jednak broj trojki kao sam Jokić na ovoj utakmici, 7:7. 

Jokić je uspeo da postigne 7 trojki na jednom meču u prethodnom delu karijere, ali je to bio plej-of okršaj, 2020. godine, protiv Juta Džeza, u onim čuvenim utakmicama u Mehuru. Što se regularne sezone tiče, prethodni rekord bio je 6 postignutih trojki i to još, sada već davne, 2017. godine, kada je na utakmici u Njujorku stao na 28 poena.

Što se večerašnje utakmice tiče, Denver je krenuo jako slabo, gubio i sa 18 poena razlike u prvom poluvremenu, ali su drugu četvrtinu završili kvalitetno i u egalu otišli na veliki odmor. Očekivala se velika treća četvrtina od domaće ekipe, ali nikako nisu mogli da se odvoje na više od 7 poena prednosti. I u toj situaciji, domaći navijači su predosećali trijumf, ali je Norman Pauel jednostavno odbijao da izgubi ovu utakmicu. 

Pauel je utakmicu završio sa čak 37 poena, a kao i Nikola, pogodio je 7 trojki. U timu gostiju, prilično raspoloženi bili su još Džejms Harden, koji je pored 23 poena udelio čak 16 asistencija, kao i Ivica Zubac, koji je takođe upisao dabl-dabl, 24 poena i 15 skokova.

Osim Nikole, u timu Denvera ponovo nije bilo igrača za koga se može reći da je bio preterano raspoložen. Marej je ubacio 22 poena, pogodio 7 od 14 puta iz igre, dok je Majkl Porter mlađi, koji se smatra najboljim šuterom tima utakmicu završio sa 10 poena i 0 od 6 u šutu za 3.

Nagetsi, pred kojima je očigledno teška sezona, sada gostuju Torontu, Bruklinu, pa Minesota Timbervulvsima.