NBANoLimits

Vraćaju se Voriorsi?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.10.2024 07:43
Stef Kari spreman za novu sezonu Tanjug/AP Photo/George Frey
Stef Kari spreman za novu sezonu

Još je naravno rano pričati o bilo čemu, ali ako se po jutru dan poznaje... Golden Stejt je sa lakoćom rešio dva uvodna meča sezone, oba na gostovanju, prvo u Portlandu, a onda i Solt Lejk Sitiju. Ne bismo o ove dve pobede pričali kao o nečemu posebnom, da prosečna razlika u trijmfima nije bila čak 37.5 poena. 

Stiv Ker je u sezonu krenuo sa ekstremno visokom postavom, Viginsom i Kumingom na krilnim pozicijama "oko" Stefa Karija, a Drejmond Grin i Trejs Džekson-Dejvis zadužili su pozicije 4 i 5. Možda i impresivnija bila je igra klupe, koja se vrti oko trojca Podžemski, Mudi i Badi Hild.

Novo pojačanje Voriorsa sa Bahama igra toliko dobro u ove dve utakmice, da Stef Kari i ostatak startne postave nisu morali ni da zapinju. Badi beleži 24.5 poena, u tek nešto više od 17 minuta igre. Mladi Podžemski predvodi tim po plus/minusu, sa čak +59 u 50 minuta koliko je ukupno odigrao.

Golden Stejt je tokom čitavog leta bio u poteri za zvučnom akvizicijom, igračem koji bi mogao da skine teret sa leđa Stefa Karija, ali nisu bili nestrpljivi, niti povlačili nerezonske poteze, koje su od njih suparnički timovi možda i očekivali. Nije isključeno da će do nekog značajnog poteza uprave tima doći u toku sezone, ali bar za sada, ovaj tim izgleda prilično dobro ukomponovano i kao legitimni kandidat za mesto u plej-ofu.

Voriorsi naredne tri utakmice igraju kod kuće i u odličnoj su situaciji da naprave niz pobeda, s obzirom da dočekuju timove koji muče muku sa povredama bitnih igrača. Prvo će ugostiti Los Anđeles Kliperse, a onda će igrati dve vezane utakmice protiv Nju Orleans Pelikansa