NBANoLimits

Meloun ne paniči posle poraza od Oklahome: Odbrana - sjajna, napad mora bolje!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.10.2024 14:38
Trener Denvera Majk Meloun Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Trener Denvera Majk Meloun

Košarkaši Denvera doživeli su poraz na premijeri nove NBA sezone. Izgubili su od Oklahome u "Ball areni" 102:87, a uprkos slabijem izdanju franšize iz Kolorada koji pred svojim navijačima igraju uglavnom jako dobro, utiske je sumirao trener ekipe - Majk Meloun.

On nije bio naročito neraspoložen na konferenciji za medije. Obzirom na napadački kvalitet Tandera, smatra da su Nagetsi bili odlični na defanzivnom delu parketa, da bi u prvi plan stavio loše šutersko veče svoje ekipe sa distance, odakle su imali nekarakteristično niske procente timske realizacije. Svega 18 odsto.

"Voleo bih da smo imali dobro veče, sa pobedom. Defanzivno smo bili sjajni. U današnjem NBA, dozvoliti tom timu da postigne samo 102 poena, 42 iz polja, mislim da je odbrana bila sjajna. Očigledno je da smo mogli bolje pod košem, imali su 13 ofanzivnih skokova, ali veći deo meča naša odbrana je bila pozitivna. Ofanzivno, ima mnogo mesta za napredak. Od pogađanja, ritma, biranja pozicije za šut. Ipak, bilo je dosta toga dobrog, ali imali smo samo 7/39 za tri poena i dali smo samo 87 poena, tako da treba da vidimo šta još možemo bolje u ofanzivi.  Da, bilo je i 16 izgubljenih lopti, nije to sjajna brojka, ali dobro je da je iz toga bilo samo 11 primljenih poena. To je pozitivno", kaže Maloun.

Pohvalio je Amerikanac Kristijana Brauna, koji će ove sezone preuzeti ulogu "odbeglog" Kentavijusa Kouldvela Poupa.

"Nema razloga za paniku, na ulasku u sezonu šutiuranje nije nešto što me brine, jer smo izgubili Koldvel Poupa koji je bio momak sa 43 odsto šuta za tri u proseku. Mislim da je Kristijan Braun bio sjajan večeras. Znam da on neće biti kao Koldvel-Poup, to svi treba da shvatimo. Mislim da je odigrao veoma dobro odbranu, uradio je mnogo dobrih stvari za nas", rekao je Meloun i dodao

"Nema panike, veće pitanje je šta u ofanzivi. Uvek dupliraju na Jokiću. Da li je Jokić imao tripl-dabl? Jeste. I dalje dobro čita igru, ali jedan od najluđih pokazatelja statističkih je što imamo 29 asistencija. To je odličan broj. Videćemo sve, bez panike, kada su momci otvoreni za šut, treba šutirati, ali treba koristiti svaku priliku da se bude agresivan", poručio je trener Denvera.

Narednu utakmicu u NBA ligi košarkaši Denvera odigraće u subotu od 23 časa kada u "Ball areni" budu gostovali LA Klipersi, a taj duel možete pratiti u direktnom prenosu na Areni 1 Premium.