NBANoLimits

Jokić tripl dabl, Nagetsi poraženi (VIDEO)

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.10.2024 07:39
Jokić protiv Holmgrena Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Jokić protiv Holmgrena

Na otvaranju sezone mlađani Tanderi izgledali su baš tako. Mlado i rastrčano, poletno, protiv ekipe koja je izgledala sporo i umorno, iako se radi o tek prvoj utakmici sezone. Oklahoma je slavila u Denveru, 102:87.

Naš Nikola Jokić bio je jedini, uz možda još Kristijana Brauna, koji je konstantno donosio kvalitet svom timu. Utakmicu je završio sa 16 poena, 13 asistencija i 12 skokova. Jokić je šutirao 6 od 13 iz igre, "ukrao" dve lope i udario jednu rampu.

Nakon utakmice, Majkl Meloun nije zvučio uznemireno:

"Mislim da je naša odbrana bila sjajna. Očigledno da smo mogli da odradimo bolji posao na skoku. Mislim da su imali 13 ofanzivnih skokova, ali u većem delu, naša odbrana je bila pozitivna."

Tokom leta, najveća briga za Denver bio je šut za 3 poena. Tu brigu deli i Meloun, koji kaže da je predosećao to kao prepreku, pogotovo nakon što je Kentavijus Kaldvel-Poup otišao. Nagetsi su sinoć šutirali tek 8 od 36 za 3 iliti 22.2%. 

Navijači Nagetsa doživeli su novo razočarenje igrom Džamala Marija. Kanađanin je pre nekoliko nedelja potpisao astronomski ugovor, nadali smo se boljim izdanjima, ali on je na otvaranju sezone postigao tek 12 poena, šutirajući 4 od 13 iz igre. Sezona je duga i imaće i više nego dovoljno prilika da popravi utisak.

Denver za dve večeri dočekuje Los Anđeles Kliperse, a onda kreće na mini-turneju Istokom, gde će gostovati Bruklinu i Torontu.