NBANoLimits

(FOTO) NBA parketi sijaće u novom ruhu kada počne Kup - evo i kako!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2024 22:16
NBA Kup Guliver/AP Photo/Matt Slocum, File
NBA Kup

NBA liga koju ćete i četvrtu godinu u nizu pratiti na kanalima TV Arene sport, zvanično je počela pre dva dana, a za nešto manje od tri nedelje na programu je i drugo izdanje NBA Kupa.

"In season" turnir, kako ga zovu "preko bare", privuklo je veliku pažnju javnosti. Što zbog činjenice da je prvi put organizovano takmičenje ovakvog tipa, što zbog samog dizajna terena, koje je variralo od kluba do kluba. Blještave boje parketa, čini se, ostavili su najjači utisak među navijačima, a danas smo dobili prikaz kako će izgledati tereni kada počne drugo po redu izdanje NBA Kupa 12. novembra.

Kako je navelo odgovorno lice za ovaj projekat, Viktor Solomon, svaka od 30 ekipa napravila je specijalni dizajn svog terena za utakmice NBA Kupa. Ono što je jedinstveno za sve klubove je što će, za razliku od prošle godine kada su boje na parketu bile raspoređene u pravolinijskoj crti, sada više dominirati u elipsastom obliku, dok će svaka franšiza moći da umetne neku vrstu logoa na terenu sa motivima svog kluba ili grada iz kojeg dolazi.
 

 

 

Primera radi, Lejkersi iz sunčane Kalifornije imaju "vodene žigove" palmi na terenu. Šarlot Hornetsi ulepšali su parket sa motivima "stršljenova" zbog jasnih razloga. Denver Nagetsi ponosno su istakli brojku na kojoj se visini nalazi njihov grad. Teren "Džezera" krase motivi planina, koji su specifični za Jutu i taj deo Amerike. Čuveni "Medison Skver Garden" gde igraju Niksi, "sija" od silueti njujorških oblakodera itd... Simbolika je jasna.

"Urgirali smo kod timova da budu kreativni i da budu još hrabriji u izboru samih boja na terenu. Mi smo izgradili sistem i postavili temelje ove ideje, dok smo klubovima ostavili slobodu da se umetnički izraze i predstave svoj teren na njihov unikatan način i zadovoljan sam kako je sve ispalo", rekao je Solomon.

Podsetimo, NBA Kup startuje 12. novembra, a prvu titulu u istoriji osvojili su LA Lejkersi.